Flipped Learning için zirve düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Flipped Learning için zirve düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 10:51

İstanbul’da bir vakıf üniversitesinde ‘Flipped Learning 3.0 Global Standartlar Zirvesi’ düzenlendi. Zirvede metodun standartları dünyayla paylaşıldı. 

Haberin Devamı

Aktif Eğitim Sanat ve Bilimleri Akademisi (AALAS) ve Flipped Learning Küresel İnsiyatifi (FLGI) işbirliğinde MEF Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan zirvede ‘Flipped Learning’in yeni standartları eğitimcilerle paylaşıldı.

SONUNDA ÖĞRENDİĞİM ŞEKİLDE ÖĞRETİYORLAR
AALAS ve FLGI Başkanı Jon Bergmann, metodun Türkiye’de uygulanmasından memnun olduklarını belirterek, “Biliyor musunuz Amerika’dan Çin’e, İspanya’dan Dubai’ye, İzlanda’dan İstanbul’a; dünyanın her ülkesinde tüm okul sınıflarının iki önemli ortak özelliği var. Birbirlerine çok benziyorlar. İkincisiyse 100 yıl öncekiyle aşağı yukarı aynı görünüyorlar. MEF, öğrencilere ne istediklerini sordu. Onlar ‘Flipped Learning’ dedi. Bir öğrencim bana ‘Sonunda biri bana benim öğrendiğim şekilde öğretiyorlar’ demişti. Artık dünya değişiyor ve bunu biz yapacağız’’ dedi.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTEMİZDE UYGULUYORUZ
MEF’in Kurucu Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ise uygulama hakkında şunları söyledi. ‘‘Flipped Learning ile ilgi çok basit ve ezberlenmesi kolay bir vizyonumuz var; Geleceği şekillendirecek inovatif ve girişimci küresel liderler yetiştirmek. Üniversitemizde ‘Flipped Learning’i geliştirerek uyguluyoruz” dedi. MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban ise uygulamalardan bahsederek Flipped Learning ile kaydettikleri ilerlemeyi anlattı.

Flipped Learning’in yaratıcısı olarak bilinen Harvard Üniversitesi’den Prof. Dr. Eric Mazur ve Stanford, La Rioja ile Ulusal Taiwan Bilim ve Teknoloji Üniversitelerinden bilim insanları zirveye video mesajı gönderdi.

 Flipped Learning nedir?
‘Ters yüz edilmiş veya dönüştürülmüş sınıf’ olarak çevrilebilecek yöntemde, konular evde internet üzerinden öğreniliyor ve uygulamalar sınıfta yapılıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!