Fındık işçilerinin çocukları için ‘ders zili’ çaldı 

Güncelleme Tarihi:

Fındık işçilerinin çocukları için ‘ders zili’ çaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 13:30

Karadeniz Bölgesi’ne fındık toplamak için giden mevsimlik işçilerin çocuklarına, ‘Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi Projesi’ kapsamında görevlendirilen öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Öğretmenler, aileleri gün içinde fındık toplayan çocuklar için derslerin yanı sıra çeşitli aktiviteler düzenleyerek hoşça vakit geçirmelerini sağlıyorlar. Projeye yaklaşık 500 çocuk katılıyor.

Haberin Devamı

Karadeniz Bölgesi’ne fındık toplamak için giden mevsimlik işçilerin çocuklarına, ‘Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi Projesi’ kapsamında görevlendirilen öğretmenler tarafından eğitim verilmeye başlandı. Mevsimlik işçiler, bir süre önce Ordu Valiliği’nce Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi ile Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde oluşturulan çadır kentlere yerleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü’nce Türkiye’de mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliğiyle mücadeleye yönelik sürdürülen proje kapsamında, işçilerin çocukları için eğitim olanakları hazırlandı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen projeyle görevlendirilen öğretmenler, aileleri gün içinde fındık toplayan çocuklara hem ders veriyor hem de çeşitli aktiviteler düzenleyerek hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 500 çocuğun katılımıyla hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilere çeşitli dersler veriliyor.

EYLÜL’ÜN İLK HAFTASINA KADAR DERS
Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi Projesi Eğitim Koordinatörü Ali Çelik, projeyle kentte yaklaşık 1 ay kalacak tarım işçilerinin çalışma dönemleri içinde çocuklarına eğitim verilmesinin amaçlandığını söyledi. Öğrencilere, derslerde geri kaldıkları konuların müfredata bağlı olarak anlatıldığını ifade eden Çelik, “Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi’ndeki çadır alanında kurulan prefabrik okulda 7 sınıf oluşturuldu. Bu sınıflarda Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, resim, müzik ve Kur’an gibi çeşitli dersler veriliyor. Ayrıca görsel sanatlar sınıfında da çalışmalar yapılıyor” dedi.

Çelik, çocukların sportif faaliyetlerden de geri kalmamasına özen gösterildiğini aktararak, öğrencilerin gün boyunda hoşça vakit geçirmesi için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Derslerin saat 09.00’da başladığını belirten Çelik, “Öğlene kadar ders gören çocuklara, öğle arasında güzel yemek ikramları yapılıyor. Eğitimler 16.00-17.00 gibi sona eriyor” diye konuştu. Çelik, eğitimlerin eylül ayının ilk haftasına kadar süreceğini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!