Fenerbahçe Üniversitesi Çalıştayı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Üniversitesi Çalıştayı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 10:59

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kuruluş, yönetim ve işleyişine ilişkin çalıştay, sona erdi. 

Haberin Devamı

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen çalıştaya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu, Murat Özaydınlı, yönetim kurulu üyeleri Serdar Erkan, Barış Aydil, sarı-lacivertli kulübün genel koordinatörü Tamer Yelkovan, yönetim kurulu danışmanı Vedat Olcay, eski yöneticiler, Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan ile çok sayıda akademisyen katıldı.     

Toplantıda konuşan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesinin izninin eylül veya ekim ayı gibi çıkmasını beklediklerini aktararak, "Üniversitenin kuruluşu için Milli Eğitim Bakanlığına Yükseköğretim Kurulu tarafından yazı gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığından da bu yazı Bakanlar Kurulu ve alt komisyona gitmek üzere TBMM'ye gönderilecek. Meclis'ten geçtiği zaman üniversiteyi kurma hakkını almış olacağız. Buna bir süreç lazım. Bu süreç 2-3 sene değil, belki 3 ay. Haziranda meclis tatile giriyor. Tatil dönüşü eylül ya da ekim ayında en geç tahminim bu izin çıkacaktır." ifadelerini kullandı.     

Haberin Devamı

Üniversitenin kuruluşunda akademisyenlerden yardım alacaklarını belirten Yıldırım, "Benim iki çocuğum üniversiteden mezun oldu, mezuniyetlerine dahi gidemedim. Hep Fenerbahçe'nin peşindeydik. Okula gidip de, hocalarıyla görüşen biri değilim. O yüzden benim üniversite kuruluşunda bir katkım olmaz. Bunu bilin. O yüzden sizlerden yardım ve destek istiyorum." diye konuştu.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!