Fark yaratan ebeveynler için çalışılacak

Güncelleme Tarihi:

Fark yaratan ebeveynler için çalışılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 16:09

‘Fark yaratan ebeveynlik, çocuklar için fark yaratan beceriler’ projesi hayata geçirildi. Yaratıcı, çevresine duyarlı çocuklar yetiştirmek için ebeveynler, fark yaratacak becerilerle tanıştırılacak. Proje kapsamında çocukların sosyal ve duygusal becerilerinin geliştirilmesi için ailelere yönelik kılavuz materyalleri üretilecek. Uygulama videolarının bulunacağı dijital platform kurulacak.

Haberin Devamı

Ebeveynler, çocuklarının eğitim hayatında fark yaratacak.  2017 yılından beri ‘Fark yaratan sınıflar, eğitimde yenilikçi ve güçlendirici yapılar’ projesini yürüten Sabancı Vakfı ve Ashoka Türkiye, bu yıl velileri odak noktasına aldı. ‘Fark yaratan ebeveynlik, çocuklar için fark yaratan beceriler’ başlıklı bir çalışma başlattılar. Yaratıcı, çevresine duyarlı çocuklar yetiştirmek için ailelere yönelik içerik ve etkinlikleri barındıran ilk proje kapsamında birçok uygulama örneği dijital platformda toplandı. 35 uygulama örneği, 16 uzman videosu ‘ okullarda empatiyi başlatmak için rehber’ adıyla yayınlandı.

Fark yaratan ebeveynlik’ projesinde ise çocukların sosyal ve duygusal becerilerinin geliştirilmesi için ailelere yönelik  kılavuz materyalleri üretilecek. Uygulama videolarının bulunacağı dijital platform kurulacak.

Haberin Devamı

93 ÜLKEDE 4 BİN SOSYAL GİRİŞİMCİ
23 Mayıs’ta düzenlenen projenin açılış toplantısında Çocuklar İçin Ashoka Program Koordinatörü Melda Akbaş,  93 ülkede 3 bin 800’den fazla sosyal girişimciyle çalıştıklarını belirterek, fark yaratan becerilerin çocukların gelişimi için önemine değindi.

SADECE ÖĞRENMEK YETMEZ
Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan ise, eğitime verdikleri öneme vurgu yaptı. Kotan, “Öğrenmenin sadece bilgi öğrenmekten ibaret olmadığına, yaşam becerileri geliştirmenin insan gelişimi için de çok önemli olduğuna inanıyoruz“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!