Esnaftan bağış toplayarak, köy okulunu yenilediler

Güncelleme Tarihi:

Esnaftan bağış toplayarak, köy okulunu yenilediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 11:46

"Organizasyonel Gelişim Programları" kapsamında Türk Kızılayında görevli 3 genel hizmet yöneticisi, köy okulunu esnaftan bağış toplayarak yeniledi.

Haberin Devamı

Kızılayda 28 Mayıs'tan beri teorik ve uygulamalı eğitim alan 3 genel hizmet yöneticisi, hazırladıkları projeyle Elvanpazarcık beldesine bağlı Tasmacı köyündeki Çalca İlköğretim Okulunu onararak, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Türk Kızılayı Düzce Şubesi'nde görevli genel hizmet yöneticisi İshak Esen (31), muhasebe eğitimi aldığını, daha önce evinde duvara çivi bile çakmadığını, çocuklar söz konusu olunca Kızılay personelinin her şeyi yapabileceğini söyledi.

Projeyi üç haftadır sürdürdüklerini, okulu yeni eğitim-öğretim dönemine hazır şekilde teslim ettiklerini kaydeden Esen, şöyle konuştu:
"Projenin başında okulun eksikliklerini tespit edip esnaftan ve diğer vatandaşlardan bağış topladık. Üç arkadaş sabah erken saatlerde okula gelerek akşama kadar eksiklikleri gidermek için çalıştık. Öğrencilerin ve köylülerin ihtiyaçları dahilinde elimizden geldiğince okulu düzenledik. Tadilata okulun içinden başladık. Duvarları tamamen kazıdık, astarını atıp boyasını yaptık. Soba borularını temizledik. Daha sonra okulun dış cephesinde çalışmalar yaptık. Dış cephede tamir edilmesi, alçı sıva vurulması gereken yerler vardı, oraları hallettik."

Haberin Devamı

Bahçedeki korkulukları da boyadıklarını anlatan Esen, "Lavaboların musluklarını değiştirip tadilatını tamamladık. Aslında hepimiz muhasebe tabanlı personeliz. 'Şu ana kadar elimize aldığımız ilk rulo ve boya' diyebiliriz. Bazılarımız evimizin duvarına bile bir çivi çakmamıştır ama burada sıva ve boya yaptık, çivi çaktık, yerlere paspas çektik" diye konuştu.

Türk Kızılayı Aydın Şubesinde görevli genel hizmet yöneticisi Erdal Akıl (28) da planlanmanın ardından Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle protokol imzaladıklarını belirterek, "Ara vermeden çalışmalarımıza başladık. Planlama aşamasından sonuna kadar projenin faydalı ve sonucu itibarıyla uzun soluklu olmasını istedik. Bu açıdan da öğrencilere yönelik anlamlı bir etkinlik yürüttük. Proje kapsamında öğrenciler için bir paket hazırladık. Onları da teslim edip hizmet yerlerimize döneceğiz. Görev öncesinde bizim için iyi bir tecrübe olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!