‘Erkek’ adını tekrar aldı

Güncelleme Tarihi:

‘Erkek’ adını tekrar aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 10:02

Türkiye’nin en köklü okullarından İstanbul Lisesi, eski adını aldı. ‘Erkek’ ismi tekrar eklenerek, 36 yıl sonra yeniden İstanbul Erkek Lisesi oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Lisesi, ‘Erkek’ ismini geri aldı. İstanbul’daki bazı liselerle isim karışıklığı yaşandığı, kamuda İstanbul Erkek Lisesi olarak bilindiği için öğrencilerin tercihlerde hata yaptığı gibi nedenlerle bu değişikliğin yapıldığı öğrenildi.

Okul Müdürü Fatih Güldal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda özetle şu ifadelere yer verdi:
“İstanbul (Erkek) Lisesi için tarihi günlerden birini yaşıyoruz. 1982’de yapılan değişiklikle okulumuzun tarihi ismi İstanbul Lisesi olarak değiştirilmiştir. Resmi evraklarda bu isim kullanılsa da gönüllerde ve dillerde hep tarihi adı olan İstanbul Erkek Lisesi denilmiştir. Bu karışıklığa bir son verip tarihi ismimize yeniden kavuşmak adına yaptığımız başvuru kabul edildi. Öğrencilerim, öğretmenlerim ve sarı siyaha gönül  vermiş camiamız adına Bakanımız Ziya Selçuk başta olmak üzere bütün ilgililere canı gönülden teşekkür ediyoruz. İsmimizdeki ‘Erkek’ kelimesi cinsiyet belirten bir ifade olmayıp bir asırlık kültürümüzü ve geleneğimizi temsil ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!