Erciyes Üniversitesi’ne DSÖ’den ödül

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Üniversitesi’ne DSÖ’den ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2019 08:30

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) düzenlediği ‘Avrupa El Hijyeni Mükemmeliyet Ödülü’nü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kazandı.

Haberin Devamı

Programı, Erciyes Üniversitesi’nde görev yaptığı dönemde yürüten Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, bu uygulamayla hastane enfeksiyonu oranını yüzde 50’li azalttıklarını açıkladı.  DÜNYA Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) düzenlediği ‘Avrupa El Hijyeni Mükemmeliyet Ödülü’nü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kazandı. Programı, Erciyes Üniversitesi’nde görev yaptığı dönemde yürüten Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, bu uygulamayla hastane enfeksiyonu oranını yüzde 50’li azalttıklarını açıkladı.  

CENEVRE’DE VERİLECEK
Hastane enfeksiyonları, hastaneye başvuru öncesinde hastada var olmayan, ancak uygulanan sağlık hizmeti sonrası ortaya çıkan enfeksiyonlar olarak tanımlanıyor. Modern tıp uygulamalarındaki gelişmeler de hastane enfeksiyonları oluşum riskini arttırıyor. Bu nedenlerle tüm dünyada hastane enfeksiyonları, önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul ediliyor, önlenmesi ve kontrolü için ciddi çaba harcanıyor. DSÖ’nün mart ayında düzenlediği Avrupa Bölgesi El Hijyeni Mükemmeliyet Yarışması’nda finale kalan Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastaneleri, rakiplerini geride bırakarak Avrupa birincisi oldu. Ödül, 10-13 Eylül 2019’da Cenevre’de yapılacak törende verilecek. 

Haberin Devamı

TÜM HASTANELERDE UYGULANACAK
Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, Erciyes Üniversitesi’nde görev yaptığı dönemde başlatılan ve enfeksiyon oranını yüzde 50 azaltan sistemin şimdi tüm ülkede uygulanacağını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!