Engelliler okulu müdürü görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Engelliler okulu müdürü görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 15:24

MEB, Denizli Merkez Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu müdürü Davut Ünal görevden alındı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Denizli Merkez Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olaylarla ilgili olarak, geniş kapsamlı yeni bir inceleme ve soruşturma başlatıldığını, bu çerçevede okul müdürü Davut Ünal'ın görevinden alındığını bildirdi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Denizli Merkez Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olaylarla ilgili iddiaların Bakanlığa ulaşması üzerine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, menfur olayın 20 Mart 2007 tarihinde kamuoyuna yansımasının ardından, İlçe Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulunca ortam değişikliğinin ismi geçen öğrenciler için daha uygun olacağının düşünüldüğü, “Okul Değiştirme Yaptırım Kararı” doğrultunda öğrencilerin başka okullara nakillerinin yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Ayrıca 20 Mart 2007 tarihinde okulda gerekli tahkikat yapılmış ve ihmali olan okul yöneticileri adliyeye sevk edilmiş olup, söz konusu kişilerin yargılanmaları halen devam etmektedir.

Haberin Devamı

Aynı şekilde son iki gün içinde gazete ve televizyonlarda yer alan haberler üzerine Sayın Bakanımızın talimatıyla geniş kapsamlı yeni bir inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Bu çerçevede ilk olarak okul müdürü Davut Ünal, bu görevden alınmıştır.”

A.A. / 16:39

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli'de işitme engelli öğrencilerin okulda kötü muamele gördüğü iddiasıyla ilgili olarak, okul müdürü ve 2 müdür yardımcısının il içinde görev yerlerinin değiştirildiğini, sorumluluğu tespit edilen yönetici ve görevliler hakkında yargılama izni verildiğini bildirdi.

Canpolat, yazılı açıklamasında, işitme engelliler okulunda öğrenciler arasında meydana gelen olumsuz davranışlarla ilgili olarak, olaya karışan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nca çevre illerdeki ilgili okullara yerleştirildiklerini belirtti.
Okulda meydana gelen olayla ilgili sorumluluğu tespit edilen yönetici ve görevliler hakkında ise yargılama izni verildiğini bildiren Canpolat, şunları kaydetti:
“Yargı süreci devam etmektedir. Ayrıca idari tedbir olarak okul müdürü ve 2 müdür yardımcısının il içinde görev yerleri değiştirilmiştir. Bununla beraber önceki inceleme ve soruşturma dosyaları da dikkate alınarak adı geçen okulda bir daha bu şekilde istenmeyen olayların meydana gelmemesini temin etmek için okulun iş ve işleyişi hakkında kapsamlı bir şekilde yeniden idari açıdan genel bir inceleme ve değerlendirme başlatılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!