Engelli öğrenciler müzikle sosyalleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrenciler müzikle sosyalleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2018 12:43

Tekirdağ'da müzik öğretmeni Melih Patoğlu, Bilim ve Sanat Merkezi projesi kapsamında düzenlediği 'müzik yarışması' ile engelli öğrencilerin sosyalleşmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilerinin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, fedakarlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş 'eğitimde fark yaratan öğretmenler' kategorisine alınan Melih Patoğlu, 2015 yılında geldiği Tekirdağ'da sosyal etkinlikler düzenleyerek engelli öğrencilerin müzik becerisini geliştirmek için çaba gösteriyor.

Melih Patoğlu, Tekirdağ'a 2015 yılında Gaziantep'ten geldiğini, ilk iş olarak da öğrenciler arasında müzik yarışması etkinliğini düzenlediğini söyledi. Yarışmaya 1000'e yakın öğrencinin katıldığını, bunların çoğunun engelli ve otizmli olduğunu belirten Patoğlu, "İlk geldiğimizde il genelinde müzik yarışması düzenlemeye karar verdik. Ama bu sadece yarışma değil. Hem gösteri hem de yarışma bölümü var. Yarışma bölümünde isteyen öğrenci, arkadaşlarıyla yarışıyor. Asıl gönüllere dokunan ise gösteri bölümü. Yarışmaya girmek istemeyen otizmli veya farklı engeli olan öğrencilerimiz, aldıkları müzik eğitimi sayesinde yeteneklerini sergileme imkânı buldu" dedi.

Haberin Devamı

Engelli öğrenciler müzikle sosyalleşiyor

'BİR ÇOCUĞUN YAŞAMASI GEREKEN HEYECANI YAŞIYORLAR'
Çocukların müzikle kendilerini bulduklarını ve çok keyifli dakikalar yaşadığını söyleyen Patoğlu, şunları anlattı:
"Tekirdağ'da engelliler okulundan, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nden (OÇEM) bu yarışmaya birçok katılım sağlandı. Geçen sene toplamda 1000'e yakın öğrenciye ulaştık. Bu sene de daha büyüğünü yapacağız. Engelli öğrencilerimize bir ortam sunmuş oluyoruz. Onların kendi öğretmenlerinin de çok büyük payı var. Aileleriyle çok ciddi zaman ayırarak, emek harcayarak buraya geliyorlar. Bu çocukların hayatlarına müzik girdiği zaman, onlarda çok büyük bir farkındalık oluşturuyor. Sahneye çıkıyorlar, kendilerini ifade ediyorlar, şarkı söylüyorlar, bir çocuğun yaşaması gereken tatları heyecanları orada yaşıyorlar."

Haberin Devamı

'ÖĞRETMENLİK VİCDANDAN BESLENEN BİR MESLEK'
Sanat eğitiminin insanın tüm hayatına olumlu anlamda değer kattığını belirten Patoğlu, şöyle devam etti:
"Müziğin olumlu etkilerini çocukta uzun süre görebiliyorsunuz. Öğretmenlik vicdandan beslenen bir meslek. Ömür boyu insan ailesine, annesine, mesleğine, eşine, çocuğuna saygılıysa bunda sanat eğitiminin katkısı var. Her çocuğun bir sanat eğitimi alması gerekiyor. Bu işe de bu yüzden başladık. İl Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürümüz bu yarışmayı düzenlerken bizleri desteklediler. Öğrenci ailelerimiz de bu projeyi desteklediler ve çok yardımcı oldular."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!