En fazla Sankt Georg Avusturya Lisesi kontenjanını arttırdı

Güncelleme Tarihi:

En fazla Sankt Georg Avusturya Lisesi kontenjanını arttırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 11, 2013 10:30

SBS ham puanına göre öğrenci alacak özel okulların kontenjanları açıklandı. Amerikan Robert Lisesi toplam 204, Alman Lisesi 130 Galileo Galilei İtalyan Lisesi de 72 öğrenci alacak. En fazla kontenjan arttıran okul ise 20 öğrenci ile Sankt Georg Avusturya’nın lise bölümü oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Özel Okullar BirliÄŸi Sınav Yürütme Kurulu, aralarında yabancı okulların da bulunduÄŸu özel okulların kontenjanlarını açıkladı. Bu yıl Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ham puanlarına göre öğrenci alacak özel okullardan Amerikan Robert Lisesi’nin kontenjanı geçen yıla göre 4 kiÅŸi artarken, en fazla kontenjan arttıran okul 20 öğrenci ile Sankt Georg Avusturya’nın lise bölümü oldu. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin kontenjanı da 12 kiÅŸilik artışla 132’ye çıktı. Â

Bazı özel okulların kontenjanları şöyle:
Alman Lisesi 130, Galileo Galilei İtalyan Lisesi 72, İtalyan Lisesi 84, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 132, Saint Benoit Fransız Lisesi 196, Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Ticaret Bölümü) 20, Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Lise Bölümü) 100, Saint Joseph Fransız Lisesi 198, Saint Michel Fransız Lisesi 105, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi 96, Üsküdar Amerikan Lisesi Kız ve Erkek bölümlerine 84’er öğrenci alacak.
Amerikan Robert Lisesi’nin kız ve erkek bölümlerine 102’şer olmak üzere toplam 204 öğrenci kaydı yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!