Emekliye ders yok

Güncelleme Tarihi:

Emekliye ders yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 00:15

MARMARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde emekli olup ikinci dönemde ders vermeye hazırlanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Prof. Dr. Günay Göksu Özdoğan göreve devam edemeyeceklerini öğrendi.

Haberin Devamı

37 yıldır Marmara Üniversitesi bünyesinde çalışan, Aralık 2016’da da emekli olan Prof. Dr. Özdoğan, “Enstitüde öğrencilere ders verecek, tez danışmanlığı yapacaktım. Onay aşamasında iken ders vermem engellenmiş oldu. Şu an üzerimde 3 doktora, bir yüksek lisans tezi var. ‘Barış İçin Akademisyenler’in ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildirisini imzalamıştım. Muhalif kişilere yönelik temizlik yapılıyor” diye konuştu.

Aynı fakültede görevli olup yeni emekliliğe ayrılan ve ikinci dönem de ders vermek için hazırlanan 27 yıllık üniversite çalışanı Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise şöyle konuştu: “Bir doktora semineri ve 4’üncü sınıfa toplumsal cinsiyet eşitliği dersi veriyordum. İki öğrenciye de tez için danışmanlık yapıyorum. Şubat başında emekli oldum. Emekli olduktan sonra bölüm görevlendirme istedi ve rektörlük onay verdi. Bu süreç ardından telefonla artık ders veremeyeceğim bilgisini aldım. Bir cezalandırma yapılıyor. Yapılanlarda bir mantık yok, bunları anlayamıyoruz. Bunu yapanların vicdanlarının nasıl olduğunu bilmiyoruz.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!