Emanet eşofmanla şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Emanet eşofmanla şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 13:17

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki Karaçulha Futbol Kulübü’nden emanet aldığı eşofmanla İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yıldız, Genç, Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası’na katılan lise öğrencisi 16 yaşındaki Merve Türkmen, 54 kiloda Yıldızlar Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyon boksör, emanet aldığı eşofman takımını kulübe iade edecek.

Haberin Devamı

Fethiye’nin Karaçulha Beldesi’ndeki Karaçulha Boks Akademisi’nde 4 yıldır eğitim gören Fethiye Fatih Anadolu Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi Merve Türkmen, geçen yıl Mart ayında Isparta’da yapılan Türkiye Yıldız, Genç, Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda yıldızlar Türkiye 3’üncüsü oldu. Bu yıl gözünü Türkiye şampiyonluğuna diken Türkmen, antrenörleri Sami Sunay ve Nezir Can tarafından 17- 27 Ocak günleri arasında İstanbul Büyükçekmece’de düzenlenen Türkiye Yıldız/ Genç/ Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası’na hazırlandı.

Maçlara çıkacak eşofman bulamadı

Şampiyonanın başlangıç tarihi yaklaşıp Türkmen’in İstanbul’a gitme vakti geldiğinde, kısıtlı imkanlarla gençlere boksu sevdirmeye çalışan antrenör Sami Sunay ve Nezir Can büyük bir sorunla karşılaştı. Maddi sıkıntı çekilen akademide, Merve Türkmen ile birlikte şampiyonaya katılacak 4 sporcunun maçlara çıkacağı eşofmanları yoktu. Durumu öğrenen Karaçulha Futbol Kulübü yöneticileri, genç boksörlere geri almak kaydıyla 4 takım eşofman verdi.
Emanet aldığı eşofmanla katıldığı şampiyonada rakiplerini bir bir yenen Merve Türkmen, finalde Buse Yavuz’u mağlup ederek 54 kiloda yıldızlar Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye Boks Milli Takımı’na seçilen Türkmen, geri vermek üzere emanet aldığı eşofmanla birlikte Fethiye’ye de şampiyon olarak döndü.
Turnuva öncesi büyük maddi sıkıntılarla yüzleştiklerini anlatan antrenör Sunay, Türkiye’de futbol dışındaki spor branşlarının desteklenmediğini dile getirdi. Sami Sunay, "Turnuvada kızlarımıza giydirecek eşofman bulamayınca amatör futbol takımlarımızdan Karaçulha Futbol Kulübü’ne gittik. Onlar da bize 4 eşofman takımı verip, ‘Eşofmanları turnuva dönüşü alırız’ dediler. Sporcularımız turnuvaya emanet eşofmanlarla katıldı. Merve, Türkiye Şampiyonu oldu. 1 kızımız çeyrek finale kadar yükseldi, diğeri son 16’ya kaldı. Daha iyi sonuçlar da alabilirdik, ancak emanet eşofmanla buraya kadar" dedi.
Diğer boks antrenörü Nezir Can da turnuvaya giderken çok zorlandıklarını, son 2 güne kadar giyecek bir eşofman takımı dahi bulamadıklarını yineledi. Karaçulha Futbol Kulübü’nden alınan emanet eşofmanla turnuvaya kaldıklarını anlatan Can, "Onlar da bu eşofmanı sağdan soldan gelen desteklerle yaptırmış. Sağ olsunlar, şimdi onlara bu eşofmanı götürüp geri vereceğiz. Salonumuzda Merve gibi çok kız öğrencimiz var. Eğer bunlara imkan sağlanırsa yeni şampiyonlar çıkar. Geçen yıl Isparta’da düzenlenen şampiyonada 5 sporcumuz 1 yatakta yattı. Büyük maddi sıkıntılar çekiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Haberin Devamı

Merve Türkmen, şampiyonluğu tek başına değil takım arkadaşlarıyla birlikte kazandıklarını söyledi. Onların desteği olmasa şampiyon olmasının kolay olmayacağını ifade eden Türkmen, önümüzdeki dönemde Avrupa ve dünya şampiyonalarının yanı sıra 2016 Olimpiyat Oyunları’ndan Türkiye’ye madalyalarla dönmek istediğini dile getirdi.

Merve Türkmen’in annesi Arife Türkmen, Türkiye Şampiyonu olan kızıyla gurur duyduğunu, baba Ahmet Türkmen de kızı istediği sürece boks yapmasını destekleyeceğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!