Ehliyet yenileme randevu nasıl alınır? Yeni ehliyet fiyatı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet yenileme randevu nasıl alınır Yeni ehliyet fiyatı nedir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 10:20

Mevcut ehliyetini değiştirmek isteyen sürücüler için hazırladığımız bu haberimizde; Ehliyet değiştirme randevusu nasıl alınır?, Ehliyet değiştirmek için gerekli evraklar neler?, Ehliyet değişimi nasıl yapılır?, Yeni ehliyet başvurusu nasıl yapılır? gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yeni ehliyetlerin dağıtımını yapmaya başladı. Yeni ehliyetler Yunanistan'ın da aralarında olduğu dünyanın 84 ülkesinde geçerli olacak. Bu sayede yurtdışına çıkan kişiler o ülkeye ait ehliyete sahip olmak zorunda kalmayacak.

Peki; Yeni ehliyet için gerekli belgeler neler?, Ehliyet değiştirme randevusu nasıl alınır?, Ehliyet değiştirmek için gerekli olan Sağlık Kurulu Raporu nasıl alınır?, Sağlık Kurulu Raporu ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

YENİ EHLİYET İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELER?

Sağlık Raporu:

Ehliyet yenileme randevu nasıl alınır Yeni ehliyet fiyatı nedir

Yeni ehliyet almak için ilk olarak aile hekiminize veya herhangi bir özel hastaneye gitmeniz gerekiyor. Buradan ehliyet almanızda bir mahsur olup olmadığına dair rapor ile kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan almalısınız. Yönetmelik gereği B sınıfı ehliyetler için 10 senede, E grubu ehliyetler için ise 5 senede bir sağlık raporu istenmektedir. Böylelikle ömür boyu ehliyet uygulaması da sonlanmış oluyor.

Haberin Devamı

Sağlık raporunuzu aldıktan sonra bulunduğunu yerdeki herhangi bir vergi dairesine veya kamuya bağlı bir bankaya 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL sürücü belgesi hizmet bedeli yatırmalısınız. Bu bedeli yatırdığınıza dair elinizde makbuz olması gerekiyor. 

Yeni ehliyet başvurusu için gerekli evraklardan biri de bankaya yatırılması gereken 15 lira. Bu paranın 13 lirası kart bedeli için, kalan 2 lira ise Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı için yatırılıyor.

Yeni Ehliyet bedelini yatırdığınızı gösteren makbuz

Yeni ehliyet için yatırılacak olan 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL sürücü belgesi vakıf payı bedelini yatırmanız gereken IBAN numarası: IBAN- TR26 0001 5001 5800 7299 2309 47

Ehliyet yenileme randevu nasıl alınır Yeni ehliyet fiyatı nedir

Biometrik Fotoğraf

Yeni ehliyet için 2 adet 5x6 ebadında biometrik fotoğraf çektirmelisiniz. Biometrik fotoğraf: 5x6 cm ebadında arka fonu beyaz olarak çekilen, yüksek kaliteli, ICAO standartlarına uygun fotoğraflardır.

Haberin Devamı

Yeni ehliyet için randevu nasıl alınır?

Yukarıda saydığımız tüm belgeleri tamamladıktan sonra surucurandevu.egm.gov.tr internet sitesine girerek, e-randevu sisteminden yeni ehliyet randevusu alabilirsiniz. İşlem sırasında sizden mail adresi istenecek. Bu mail adresine bir onay kodu gelecek. Onay kodunun çıktısını almanız gerekmektedir. Tüm belgelerinizi ve çıktısını aldığınız onay koduyla birlikte randevu saatinden 15 dakika önce ilgili Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü'ne gitmelisiniz.

Ehliyet yenileme randevu nasıl alınır Yeni ehliyet fiyatı nedir

Başvuru belgeleriniz kontrol edildikten sonra form doldurularak eski ehliyetiniz geri alınacak. Bunun yerine ''geçici sürücü belgesi'' alacaksınız. Ardından 15 gün içerisinde yeni ehliyet adresinize gönderilecek.

Haberin Devamı

EHLİYET DEĞİŞTİRMEK İÇİN İSTENEN SAĞLIK KURULU RAPORU ÜCRETİ NE KADAR?

Sağlık Bakanlığı ehliyet almak ya da mevcut ehliyetleri değiştirmek için gereken 'sağlık kurulu raporları' ve ücreti konusunda bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Devlet hastanelerinde 'tek hekim sağlık raporları' 50 TL, 'Sağlık Kurulu Raporu' ise 200 TL'ye alınabiliyor.

Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastanelerinde 'tek hekim sağlık raporları' 75 TL'den, 'Sağlık Kurulu Raporu' ise 300 TL'den alınıyor.

*Tek Hekim Raporu: Hastanelerde kurula girmeksizin bir hekim tarafından verilen raporudur.

**Sağlık Kurulu Raporu: İleri tetkiklerin gerektiği durumlarda birden çok uzmanın oluşturduğu kurulun verdiği sağlık raporudur.

BAKMADAN GEÇME!