Eğitim Şurası karıştı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Şurası karıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 15:11

EĞİTİM Bir-Sen tarafından 19. Milli Eğitim Şurası’nda kaldırılması önerilen alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi komisyonu karıştırdı.

Haberin Devamı

Anadolu otelcilik ve turizm liselerinde okutulan "alkollü içki ve kokteyl hazırlama" dersinin kaldırılması önerisi önce reddedildi. Öğlen arasının ardından ‘Öğretim Programları ve Ders Çizelgeleri Komisyonu’nda ikinci kez gündeme getirilen öneri kabul edilince Eğitim-İş üyeleri salonu terk etti. Eğitim-Sen ise, konu ile ilgili olarak komisyonda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dilekçe verdi.

Şûranın dördüncü gününde komisyonlar yarın genel kurula sunulacak önerileri oylamaya devam ediyor. Şûra boyunca en çok tartışmanın yaşandığı ‘Öğretim Programları ve Ders Çizelgeleri Komisyonu’nda bugün de alkollü içki dersi ile ilgili tartışmalar yaşandı.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK 5 GÜN

Eğitim-Bir-Sen, Anadolu otelcilik ve turizm liselerinde verilen alkollü içki ve kokteyl hazırlanması dersinin kaldırılmasını önerdi. Bu öneri komisyonda oylandı ancak reddedildi. Bunun üzerine öğleden sonraki oturumda Eğitim Bir-Sen temsilcileri konuyu yeniden gündeme getirdi. Reddedilen öneri bir kez daha oylandı. Bu kez öneri kabul edildi. Yani bu dersin kaldırılması yarın şûra genel kuruluna sunulacak öneriler listesinde olacak.

Haberin Devamı

Eğitim Şurası karıştı

Yeniden oylama sırasında ise salonda tartışma çıktı. Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz, reddedilmiş önerinin yeniden gündeme getirilemeyeceğini belirtti, öneri oylamada geçince ise salonu terk etti. Eğitim-Sen temsilcileri ise işleyişte usulsüzlük olduğunu belirterek tutanak tuttu. Tutanakta komisyon başkanının taraflı davranarak Eğitim Bir-Sen’in önerilerine pozitif ayrımcılık yapıldığı, komisyonun aldığı kararların meşruluğunu yitirdiği belirtildi.

Eğitim Şurası karıştı

Eğitim-Bir-Sen Genel başkan Yardımcısı Ali Yalçın art arda attığı tweetler ile ret ve kabul gelişmelerini takipçilerine böyle duyurdu.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!