Eğitim-İş Bakan Çelik'i istifaya çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim-İş Bakan Çeliki istifaya çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2007 14:51

Denizli’de yaşanan "namaz kitapçığı" skandalını ortaya çıkaran Eğitim-İş, sendika yöneticilerin yönelik tehditlerin artarak sürdüğünü bildirdi. Sendika Başkanı Yüksel Adıbelli, İstanbul Bağcılar Lisesi’nde ortaya çıkan öğrencilere "gizlice namaz kıldırma" olayına da değinerek, “Gelişmeleri kaygıyla izliyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin gördüğü en gerici Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik’i derhal istifaya davet ediyoruz” dedi.

Eğitim-İş Sendikası Başkanı Yüksel Adıbelli, Denizli’de yaşanan "namaz kitapçığı" skandalını ortaya çıkaran Eğitim-İş üyesi öğretmenlere yönelik tehditlerin "fiziksel tacize" dönüştüğünü söyledi.

İstanbul Bağcılar Lisesi’nde yaşanan “gizli mescid” olayına dikkat çeken Adıbelli, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i de sert dille eleştirdi.

Adıbelli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gördüğü en gerici Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik’i derhal istifaya davet ediyoruz” dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli’de üyelerine dönük tehditlerin arttığını vurguladı.

SUSKUN KAMU GÖREVLİLERİNDEN CESARET ALDILAR

Adıbelli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Denizli Yeşilköy İbrahim Cengiz Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda 200 öğrenciye dağıtılan namaz kitapçığında “evde ya da benzer yerlerde cemaatten ayrı” kılınan namazın kötülenmesi gibi unsurlara rastlandığını ve kitapla ilgili basın açıklaması yapıldığını hatırlattı. Ardından bazı gazete ve televizyonlarda hedef gösterilmeleri üzerine tehditler almaya başlayan Eğitim-iş üyelerine bu kez bazı öğrenciler kullanılarak “fiziksel tacizde” bulunulduğunu vurgulayan Adıbelli şöyle dedi:

“İnsanımızın dini inançlarını yaşama biçimine yapılan eleştiriye karşı ortaya koyduğumuz duyarlılık, kimi gerici basın ve yayın organlarında çarpıtılmış ve sendikamız hedef gösterilerek ‘dine ve dini değerlere karşıymış gibi’ topluma yansıtılmıştır. Bu gözü dönmüş istismarcılar hedeflerinde şu an için kısmen başarılı olmuşlardır. Söz konusu kışkırtıcı yayınlar sonrasında sendikamıza yoğun biçimde tehdit mesajları ulaştığını bir basın toplantısıyla ifade ederek, ilgilileri göreve çağırmıştık. Açıklamalarımıza gerektiği ölçüde duyarlılık göstermeyen kamu görevlilerinden cesaret alanlar yobazlar, 29 Mayıs Salı günü, Denizli İl Yönetim Kurulu üyelerimizin bir tanesini görev yaptığı okulda, bir öğrenciyi kullanmak suretiyle açıktan taciz sürecine yeltenmişlerdir.”

İSTANBUL’DA DA ÖĞRENCİLER İSTİSMAR EDİLDİ

Eğitim-İş Genel Başkanı Adıbelli, İstanbul Bağcılar Lisesinde ortaya çıkan gizlice namaz kıldırma olayıyla duyarlılıklarında ne derece haklı olduklarının ortaya çıktığını savundu. Okul içinde adeta “gizli bir tekke” oluşturulduğunu belirten Adıbelli, öğrencilerin okul idarecilerinin yönlendirmesi ve gözetimi altında istismar edildiğinin ortaya çıktığını kaydetti. Denizli ve İstanbul’da yaşananların sorumluluğunun Bakan Çelik’te olduğu yorumunu yapan Adıbelli, şunları vurguladı:

“Türkiye'de Atatürkçülük kavramının varlığından, Atatürk büstlerinin sayısından, Atatürk’ün manevi şahsiyetinin yasal korunma altında bulunmasından, ‘rahatsız olduğunu açıkça ortaya koyan’ ve askeri darbelerin sebebi olarak Atatürkçülüğü gösteren, sarsılmaz bir Atatürk karşıtı olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yönetimindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları kaygı verici bir kuşatma altındadır. Bu kuşatmanın birinci ayağı gerici kadrolaşma, diğer ayağı çocukların beyinlerinin yıkanması sürecidir. Gelişmeleri kaygıyla izliyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin gördüğü en gerici Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik’i derhal istifaya davet ediyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!