Edebiyat ve sinemaseverler bu sempozyumda buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Edebiyat ve sinemaseverler bu sempozyumda buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 11:43

MEF Okulları, ‘Edebiyatta/Sinemada Ütopya ve Distopya’ konusuna farklı bir bakış açısı kazandıracak bir sempozyumla edebiyatsever ve sinemaseverleri buluşturuyor.

Haberin Devamı

MEF Okulları, Edebiyat dünyasının önemli isimlerini ve akademisyenleri ‘Edebiyatta/Sinemada Ütopya ve Distopya’ konulu sempozyumda bir araya getiriyor. Yazarlar Hakan Günday ve Hakan Bıçakcı, akademisyenler Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim görevlisi Bülent Somay, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Büker, Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zeki Coşkun sempozyumun konuşmacıları olacak. ‘Edebiyatta/Sinemada Ütopya-Distopya’, ‘Geçmişten Günümüze Ütopya ve Distopyanın Kavramsal Evrimi’, ‘Ütopya ve Distopya Kavramları Üzerine İnceleme Çalışması’, ‘Ütopik-Distopik Filmler Üzerinden Sinemada Ütopya ve Distopya’, ‘Karşı Ütopyanın Taksisiyiz’, ‘Ütopik-Distopik Metinler Üzerinden Edebiyatta Ütopya ve Distopya’ sempozyumda irdelenecek konular arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Sempozyum, İstanbul’daki resmi ve özel okul öğretmenlerine, üniversite öğrencilerine ve öğretim görevlilerine açık olacak. Konuşmacıların konuyla ilgili değerlendirmelerinin yanı sıra eş zamanlı atölye çalışmaları da yapılacak. 28 Şubat 2015 Cumartesi günü, edebiyatsever ve sinemaseverlerin 9.00-17.30 saatleri arasında katılacağı sempozyum MEF Okulları Ulus kampüsünde gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!