e-YDS başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:31

e-YDS başvuruları başladı. Başvurular 4 Nisan’a kadar devam edecek. Sınav 16 Nisan’da Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında uygulanacak. Sınav ücreti ödeme işlemi, kontenjanlar dolduğunda sona erecek. Kontenjan dolmadığı takdirde sınav ücreti ödeme işlemi, e-YDS’nin başvuru tarihinin son günü saat 17.00’ye kadar uzayabilecek.

Haberin Devamı

e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebiliyor. e-YDS’ye katılmak amacıyla sınav ücreti ödeyen bir adayın, sınava katılsın veya katılmasın ödeme tarihinden itibaren bir takvim yılı boyunca yeniden sınav ücreti ödemesi sistem tarafından engelleniyor.

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanından kredi/banka kartı ile yapabilir.

Geçerli fotoğraf yoksa, sınava giriş belgesi alamazsınız

Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylardan ÖSYM’nin  kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini başvuru tarihleri içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapabilirler. Kayıtlarda geçerli fotoğrafı olmayan adaylara sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

Haberin Devamı

Kontenjanlar sınırlı

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 196, İstanbul’da 424, İzmir’de 80 olarak belirlendi. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

Sınavdan önce kendini dene

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı.

Deneme e-sınav uygulamasına ve e-YDS 2016/4 kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Kılavuz

Sınav

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!