e-YDS başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 11:04

2016’daki ilk e-YDS sınavı 23 Ocak’ta Ankara, İstanbul ve İzmir’deki uygulama binalarında yapılacak. Sınava başvurular ise 7-11 Ocak tarihleri arasında.

Haberin Devamı

2014 yılında ÖSYM başkanlığı tarafından bilgisayar üzerinden (elektronik sınav) yapılmaya başlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) için başvurular başladı. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 196, İstanbul’da 424, İzmir’de 80 olarak belirlendi. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanından kredi-banka kartı ile yatırabilir. Sınav kayıt kontenjanı dolmadığı takdirde sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS’nin başvuru tarihinin son günü saat 17.00’de sona erecek.

Haberin Devamı

Sınav elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı.

2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2016 e-YDS) Kılavuzu
Deneme e-Sınav Uygulaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!