TEOG tercihleri için son gün ne zaman? E- okul tercih robotu

Güncelleme Tarihi:

TEOG tercihleri için son gün ne zaman E- okul tercih robotu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 18:51

TEOG tercihleri için süreç 14 Temmuz Cuma günü başladı. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan TEOG tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre yapılıyor. Özellikle E- okul tercih robotu büyük kolaylık sağlıyor. Peki TEOG tercihleri için son gün ne zaman?

Haberin Devamı

E Okul girişi ile birlikte girmiş oldukları sınavın sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, bu bilgilerin buradan edinilip edinmediğini sorguluyor. E Okul giriş işlemi aracılığıyla TEOG tercih işlemlerini nasıl yapılacağını merak eden adaylar internetten araştırmalarına devam ediyorlar. Peki, E-Okul üzerinden TEOG tercihleri nasıl yapılır?

E-OKUL TEOG TERCİH ROBOTU

TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Haberin Devamı

Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler, e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Evden bireysel olarak yapılan tercihler de mutlaka herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. 

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

EN FAZLA 25 OKUL TERCİH EDİLECEK

Öğrenciler, en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Liste oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarındaki yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanın dikkate alınması ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgilerinin incelemesi gerekecek.

TERCİHLERİ MÜDÜRLÜK ONAYLAYACAK

Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğünden elektronik ortamda onaylatılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda tercih işlemi tamamlanacak. Aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Onaylanan tercih formunun iki nüshası alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak, biri okulda, diğeri velide kalacak. Onaylama bitince düzeltme yapılamayacak.

Haberin Devamı

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

14-24 Temmuz 2017- (Saat 17.00) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
11 Ağustos 2017- Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
11 Ağustos 2017- Boş Kontenjanların İlan Edilmesi
14-18 Ağustos 2017 - ( Saat 17.00 ) Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

21 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı
21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

Haberin Devamı

TEOG TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Tercihler öncesi aşağıda yer alan robotu kullanarak okul belirleyebilirsiniz;

TEOG TERCİH ROBOTU

BAKMADAN GEÇME!