E-Okul Giriş, E-Okul Devamsızlık ve Not Sorgulama

Güncelleme Tarihi:

E-Okul Giriş, E-Okul Devamsızlık ve Not Sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 11:47

Online olarak e-okul sistemini kullanan MEB, yeni düzenlemeler getirerek veli bilgilendirme sisteminin alt yapısını güçlendiriyor. E-okul giriş işlemi nasıl yapılır? E-okul devamsızlık bilgisi ve not durumu nasıl görüntülenir? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

2016 E-Okul giriş ekranında öğrencinizin devamsızlık, not bilgisi, sınav sonuçları, sınav tarihleri gibi birçok bilgisine online olarak ulaşabilirsiniz. E-Okul sistemi, beş yıldır veliler için artık daha kaliteli hizmet verebilmek için ağını geliştirmektedir. Sistem kullanıcılar açısından oldukça basit ve kullanışlıdır. Her veli öğrencisinin T.C. kimlik numarası ve okul numarasını girerek ilgili bilgileri görebilir.

Günümüzde resmi olmayan birçok web sitesi ortaya çıkmakta ve velileri aldatmaya yönelik içerikler bulundurmaktadır. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesi olan "https://e-okul.meb.gov.tr/’’ adresi üzerinden giriş sağlayarak daha güvenli şekilde öğrencilerinin bilgilerine ulaşabilir.

E-Okul Sistemi Üzerinden Neler Yapılabilir?

Devamsızlık Durumu: Öğrencinizin devamsızlık durumunu günlük takip edebilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Sınav Sonuçları: Öğrencinin okulda aldığı notları bu bölümden öğrenebilirsiniz. Eğer öğrenciniz 8. sınıf ise TEOG sınav sonuçlarını da öğrenme imkanınız bulunmaktadır.
Sınav Tarihleri: Öğrencinizin okuldaki sınav tarihleri ders sorumlusu öğretmenler tarafından girilmektedir. Öğrencilere bu bölümden bilgi sınav tarihleri hakkında bilgi alabilirler.
Aldığı Belgeler: Öğrencinin aldığı belgeler bu bölümde listelenir. (Örneğin: Takdir Belgesi)
Yıl Sonu Notları: Öğrencinin sınavlardan aldığı notların genel ortalaması bu bölümde yer almaktadır.
Haftalık Ders Programı: Çizelgede haftalık ve günlük olarak ders notları gösterilmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul Giriş İşlemi Nasıl Yapılır? VBS Sistemine Nasıl Girilir?

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrencinizin bilgilerine ulaşmak için yukarıdaki linke tıklayarak MEB resmi web sayfasına giriş yapınız. Daha sonra öğrencinizin T.C. kimlik numarasını, okul numarasını ve güvenlik anahtarını giriniz.

E-okul sistemi güvenlik sebebiyle bu aşamada size cevaplamanız gereken birkaç soru yöneltecektir. Bunlar; şehir, aile sıra no, resim doğrulama gibi bazı özel bilgileri gerektiren sorulardır. Bu güvenlik nedenlerden dolayı velilerden hariç kimse öğrencinin bilgilerine ulaşamaz.

TEOG Sınav Sonuçlarını Sorgulama

Öğrenciniz TEOG sınavına girmişse sınav sonuçlarını e-okul üzerinden görebilirsiniz. TEOG Merkezi Sistem Ortak Sınavları veya Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınavları ile ilgili bilgileri menüdeki "Sınav Bilgileri" bölümünden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

2016 TEOG Sınavları Ne Zaman?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav takvimi açıklandı. Sınavlar 27 - 28 Nisan 2016 tarihlerinde, mazeret sınavları ise 14 - 15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!