Dünyanın en iyi liseleri Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en iyi liseleri Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 13:06

Türkiye’de yükseköğretimin yanı sıra diğer eğitim düzeylerinde de yurtdışında eğitime ilgi artıyor. Son yıllarda yurtdışı eğitim fuarlarında en az üniversiteler kadar, liseler de dikkat çekmeye başladı.

Haberin Devamı

Yurtdışında eğitim dendiğinde akla genellikle lisans ve yüksek lisans düzeyi gelir. Ancak IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar son yıllarda ailelerin yurtdışında lise eğitimini daha çok tercih etmeye başladığını söylüyor. IEFT’nin 2017’deki ilk eğitim fuarı 19 Mart’ta Eskişehir ile başlıyor. 21 Mart’ta İzmir, 23 Mart’ta Ankara, 25, 26 ve 27 Mart’ta İstanbul’da yapılacak fuarlarda eğitimin tüm seviyelerinden onlarca kurum; öğrenci ve aileleriyle buluşacak. Burs ve eğitim olanakları konusunda bilgi alabilecek.

REKOR BAŞVURU ALDIK

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar; bu sene lise düzeyinde öğrencilerden ve ailelerinden rekor düzeyde başvuru aldıklarını belirterek, ailelerin bilinçlenmesinin bunda önemli rol oynadığını söylüyor. Akar, “Aileler çocuklarını yurtdışında en iyi üniversitelerde okutmak istiyorlar. Çocuğun iyi bir üniversiteye girebilmesi için iyi bir liseden mezun olması önemli bir ivme yaratıyor. Aileler bunu fark ettiler ve bu sebeple yurtdışında eğitime lise çağında başlıyorlar. Ayrıca Türkiye’deki sınav sisteminin çocuklarda oluşturduğu stres ve baskı ailelerin yurtdışında eğitim kararı alırken dikkat ettiği noktalardan biri” diye konuşuyor.

***

Haberin Devamı

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Takvimi

19 Mart 2017 Eskişehir

21 Mart 2017 İzmir Hilton Otel

23 Mart 2017 Ankara Sheraton Otel

25-26 Mart 2017 İstanbul Kongre Merkezi (Avrupa Yakası)

27 Mart 2017 İstanbul Hilton Otel (Anadolu Yakası)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!