Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne bir aday daha

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne bir aday daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 12:55

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) 2002’den bu yana görev yapan Prof. Dr. Cenk Erdal, iddialı projelerle rektörlüğe aday oldu.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki rektörlük yarışına bir isim daha eklendi. Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Erdal, görev yaptığı 2002’den itibaren üniversitenin gelişmesi için gördüğü eksiklikleri tespit ederek adaylığını açıkladı. Türkiye’de üniversitelerin en büyük sorununun geleceği tespit etmeden plansız büyümeleri ve halktan kopuk olmaları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cenk Erdal, amacının DEÜ’nün geleceğini planlamak olduğunu belirtti. Plansız büyüyen üniversitelerin hedeflerine varmak bir yana aksine uzaklaştığını söyleyen Prof. Dr. Cenk Erdal, "Türkiye’de birçok üniversite geleceğini ve yapacaklarını planlamadan büyüyor. Bu da hedefe varmalarını engelliyor. Oysa dünya 20 yıl önde. Onun için 20 yıl sonrasını hedefleyip planları geleceğe uygun yapmak lazım. Sadece günü kurtararak bir yere varmak mümkün değil. Ülkemizdeki üniversitelerin bir diğer sorunu ise halktan kopuk oluşları ve elitist tavırları. Üniversiteler mutlaka şehirle, sivil toplum kuruluşları ve halka buluşmak zorunda. Altyapılar çok güçlü, çok büyük yatırımlar var ama karşılığını alamıyoruz. Her branşta çok iyi doktorlar, mühendisler, öğretim üyeleri var, altyapıda uygun ancak rantabl kullanılmadığı için dünya çapında işler üretemiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Cenk Erdal, seçilmesi halinde Dokuz Eylül Proje Ofisi’ni (DEPO) hayata geçireceklerini söyledi. DEPO’nun 3 ana görev üstleneceğini belirten Prof. Dr. Cenk Erdal, "DEPO ilk olarak öğretim üyelerine proje yazılım desteği verecek. İkinci planda üniversitenin altyapı bilgisine sahip olacak ve projelerde en uygun şekilde kullanımını sağlayacak. Üçüncü olarak da Avrupa Birliği ve dünya projelerini takip edip üniversiteye bağlantılar kuracak. Özetle DEPO, üniversite içinde tüm envanterin kayıtlı olduğu, ihtiyacı olanın aradığı malzemeyi bulacağı santral ofis görevi görecek" diye konutu.

AB’nin, 2023 sürecinde tüm üniversitelerden hangi konularda özelleşip çalışacağını belirlemesini istediğini dile getiren Prof. Dr. Cenk Erdal, bu konuda TÜBİTAK’ın görevlendirildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Bu çok önemli bir süreç ve 2023 hedeflerini de kapsıyor. Yeni hedef olarak belirlenen 2071’i de aynı mantıkla planlamak gerekiyor. Türkiye’nin gelecekte lider bir ülke olmasını üniversitelerimiz sağlayacak. Üretilen bilim sağlayacak. Bunun için hedeflerimizi 2071’e göre oluşturuyoruz. Dünyanın yeni lideri olmak için çalışacağız. Ülke hedefleriyle üniversitelerin hedeflerinin örtüşmesi gerekiyor. 2023 hedeflerini görüp ona yürüyebilecek rektörlerin seçilmesi lazım."

Haberin Devamı

‘Engelsiz Üniversite’ konusunu da çok önemsediğini aktaran Prof. Dr. Cenk Erdal, engelliler için dünyada olduğu gibi ne gerekiyorsa yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

BAKMADAN GEÇME!