Diplomalarını at üstünde aldılar

Güncelleme Tarihi:

Diplomalarını at üstünde aldılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 15:56

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 27 öğrenci, diplomalarını at üstünde aldı. Mezunlar arasında 59 yaşında emekli öğretmen de var.

Haberin Devamı

Okuldaki Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen törene, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, öğretim görevlileri ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Gönen, Türkiye'nin atçılık sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için 2002 yılında kurulan okulun kısa zamanda çok yol kat ettiğini söyledi.     

Mezunların atçılık sektörünün bir parçası olacağını belirten Gönen, "Ülkemizin atçılığına yapacağınız hizmetlerle bizleri ve ailelerinizi gururlandıracaksınız. Bugün mezun öğrencilerimizin başarısına şahitlik ediyoruz" dedi.     

Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan ise mezunlarının iş bulma potansiyeli bakımından önemli derece başarı sağladıklarını vurguladı.     

Haberin Devamı

Mahmudiye ilçesinin atçılık merkezi olduğunu söyleyen Çalışkan, "Yaklaşık 250 yıldır devletin kontrolünde atçılık faaliyetleri yürütülüyor. Mahmudiye, atçılık konusunda bir değer. Bu ilçenin Türkiye atçılığını geleceğe taşımasına katkı sağlamak zorundayız. Okulumuzda günümüz atçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından keplerini havaya atan öğrenciler, yaptıkları atlı gösterinin ardından mezun oldu. Mezuniyet töreninde okçuluk gösterisi de yapıldı.     

59 yaşında mezun oldu     

Diplomalarını at üstünde aldılar

Emekli kadın öğretmen 59 yaşındaki Muzaffer Durmuş da yüksekokuldan mezun olan öğrenciler arasında yer aldı.     

Durmuş, kendisine ait atların bulunduğunu, bu atların eğitimiyle ilgili bir okula gitmenin yararlı olacağını düşündüğü için böyle bir öğrenim gördüğünü belirtti.     

Atçılığı bilinçli olarak yapmanın önemini anlatan Muzaffer Durmuş, "Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulunda atçılıkla ilgili çok fazla bilgi edindim. İyi ki gelmişim. Bu yaşta öğrenim görmem nedeniyle takdir edildim. Zor da olsa eğitimimi başarıyla tamamladım. 1999 yılında emekli olduktan sonra açıköğretim öğrenimi gördüm. Burası da benim 3'üncü üniversitem oldu" dedi.     

Haberin Devamı

Durmuş'un kızı İlkem Öngel ise annesiyle gurur duyduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!