Din dersi tartışmalarında tansiyon yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Din dersi tartışmalarında tansiyon yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 15:43

19. Milli Eğitim Şurası’nın en tartışmalı komisyonlarından biri olan “Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri” toplantısında tansiyon iyice yükseldi.

Haberin Devamı

Din derslerinin okul öncesi ve ilkokul üçüncü sınıflarda da zorunlu olması önerileri, komisyonda seslerin zaman zaman yükselmesine neden oluyor. Komisyon görüşmeleri basına kapalı ancak toplantı aralarında koridorlarda, komisyon başkanının sert üslubu konuşuluyor.

“Komisyon başkanı taraf tutuyor”

Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, komisyon başkanını taraf olmak ve her öneriyi oylamaya sunmamakla suçladı. Yiğit, şu iddiaları dile getirdi:
“Din dersinin zorunlu olması ile öneri oylama yapılmadan komisyon öneriler listesine girdi. Benim etik dersi önerimi ise oylamaya sundu ve kabul edilmedi. Genel kabul gören öneriler oylamaya sunulmadan kabul ediliyor çoğunluk olduğu için, bizim önerilerimiz ise çoğunluk sağlayamayacağımız bilindiği için özellikle oylamaya sunuluyor ve reddediliyor. Duruma sessiz kalmadığımızda ise bir anda sesler yükseliyor. Komisyon başkanı ‘Buranın iradesini yok sayamazsın’ diyerek üzerimize gelip bizleri susturmaya çalışıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!