DGS ek yerleştirme sonuçları için hafta başı detayı!

Güncelleme Tarihi:

DGS ek yerleştirme sonuçları için hafta başı detayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2019 10:12

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme başvurularının gerçekleşmesi sonrası gözler sonuç tarihine çevrildi. Değerlendirme sonuçlarını görüntüleyen adaylar, lisans kayıtlarını sonraki süreçte gerçekleştirecek. ÖSYM tarafından yapılacak açıklamayı bekleyenler, "DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman ilan edilecek?

Haberin Devamı

DGS ek tercih yerleştirme sonuçları, pazartesi günü sona eren tercih döneminin ardından ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden araştırılmaya başlandı. DGS ek yerleştirme sonuçları sonrasında kayıtlar ise ekim ayının ortalarında yapılacak. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, DGS ek tercih yerleştirme sonuçları hakkında merak edilen bazı bilgiler

DGS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS ek tercih işlemleri, 7 Ekim Pazartesi günü sona erdi. Geçtiğimiz yıl 7-14 Eylül tarihinde alınan DGS ek tercihleri 20 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler göz önünde bulundurulursa, bu yıl DGS ek tercih sonuçlarının 13-14 Ekim tarihlerinde açıklanacağı söylenebilir.

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonuçların 13-14 Ekim tarihlerinde açıklanması halinde, okul kayıtlarının ise 14 Ekim Pazartesi günü itibariyle alınabileceği söylenebilir. 

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ YIL 94 BİN ADAY YERLEŞMİŞTİ

DGS ek tercih sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl 180 bin 717 aday tercih yapmış, 94 bin 388 aday bir programa yerleşmişti. 35 bin 746 kişilik kontenjan ise boş kalmıştı. 

94 bin 388 adaydan 65 bin 832'si ise açıköğretim programlarına yerleşirken, 20 bin 86 aday örgün eğitime dahil oldu. 35 bin 746 kişilik boş kontenjanın 33 bin 818'ini ise açıköğretim programları oluşturdu.

GEÇTİĞİMİZ YILIN TABAN VE TAVAN PUANLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

BAKMADAN GEÇME!