DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2018 14:49

DGS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ek tercih başvurusunu tamamlayan ve beklemeye geçen adaylar, şimdi ÖSYM'den gelecek haberlere odaklanmış durumda. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS ek tercih sonuçları, ilk yerleştirme döneminin sona ermesinin ardından herhangi bir bölüme yerleşmeyen adayların araştırdığı konu olmaya başladı. DGS ek yerleştirme sonuçları için sorgulamalarını sürdüren vatandaşlar, ÖSYM'nin yapacağı açıklamaya kilitlendi. Peki, DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen konu hakkında bazı bilgiler...

DGS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 24 Ekim tarihinde alınan DGS ek tercihleri, 6 Kasım'da açıklanmıştı. Bu yıl da aynı süreç ele alınırsa, DGS ek tercih sonuçlarının en geç 30 Ekim tarihinde erişime açılması beklenmektedir. Bu tarih, ÖSYM'nin yoğunluğuna göre de değişkenlik gösterebilir.

'MAZERET KAYDI' MÜJDESİ

ANKARA Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama ile 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucu yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen ancak çeşitli nedenlerle süresi içerisinde kayıt yaptıramayan adaylardan mazereti kabul edilenlerin kaydının, 26 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacağı bildirildi. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:"Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 10 Ekim 2018 tarihli toplantısında; 2018Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama kapsamında Başkanlığımızca üniversitelerimize yerleştirilen adaylar ile 2018 Dikey Geçiş Sınavı sonucu ÖSYM tarafından yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen ancak çeşitli nedenlerle süresi içerisinde kayıt yaptıramayan adayların mazeretinin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından değerlendirilmesine ve mazereti kabul edilenlerin 26 Ekim 2018 tarihine kadar kaydının yapılmasına kara verildi.

BAKMADAN GEÇME!