Devlet üniversitesinden aylık 200-400 TL burs

Güncelleme Tarihi:

Devlet üniversitesinden aylık 200-400 TL burs
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 10:56

ŞÜ Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan, “Öğrenci sayısını artırmak amacıyla maden mühendisliği ve enerji mühendisliği ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi bölümlerini tercih eden öğrencilere aylık 200-400 lira burs vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ), 2018-2019 öğretim yılında bazı bölümlerini tercih edecek öğrencilere burs verecek. ŞÜ Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Şırnak Ticaret Sanayi Odası ile yaptıkları ortak projeyle üniversitede öğrenci sayısını artırmak amacıyla bazı bölümlerini tercih edecek öğrencilere 4 yıl boyunca burs verileceğini söyledi.

Erkan, şöyle konuştu:
Öğrenci sayısını artırmak amacıyla maden mühendisliği ve enerji mühendisliği ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerini tercih eden öğrencilere aylık 200-400 lira burs vereceğiz. Ziraat, maden ve enerji sistemleri fakültelerine ilk 5 öğrenci olarak girenlere 4 yıl boyunca 400 lira, iktisadi ve idari bilimler fakültesini ilk 5 tercihi arasında yazan öğrencilere 200 lira burs verilecek. 3 ülkeye sınır olmamız hasebiyle bunun avantajını kullanmak istiyoruz. Irak’a 60 kilometre, Suriye sınır kapısına 130 kilometre, İran’a 220 kilometre uzaklıktayız. Yüksek lisans, doktora için yabancı uyruklu öğrencilere kapımız açık. Onlara da kontenjanlar açtık, lisans ve yüksek lisanslar için öğrencileri üniversitemize bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!