Devlet korumasındaki çocuklar liseyi bitiremiyor

Güncelleme Tarihi:

Devlet korumasındaki çocuklar liseyi bitiremiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2013 12:27

Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, devlet koruması altındaki çocukların yüzde 50'sinin liseyi bitiremediğini, bazılarının yerleştirildikleri kamu kurumlarındaki işte 3 yıldan fazla çalışamadığını, bunun altında ise sevgisizliğin yattığını söyledi.

Haberin Devamı

Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi'ndeki Sevgi Evleri'nde düzenlenen ve devlet koruması altındaki çocukların gönüllü ailelerin yanına yerleştirilmesinin hedeflendiği 'Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Avcı, devletin koruması altına aldığı çocuklar için her türlü imkanın seferber edildiğini anlattı. Devletin sağladığı imkanlara karşın çocukların yüzde 50'sinin liseyi bile bitiremediğini söyleyen Avcı, "Ayrıca bu çocukların kamu görevlisi olarak çalışma hakları var. Bu haklarını kullanıp memur olarak işe başlayan çocukların bazılarının ilk 3 yılda görevden alındıkları ya da ayrıldıklarını gözlemliyoruz. Bunun sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Bu çocuklara bu kadar imkan sunulurken, başarılı olamamasının tek sebebi sevgi eksikliğidir. Tüm vatandaşlarımızın, bu konuda duyarlı davranarak, bu çocuklara ellerini uzatması gerekir. Bu çocuklar bizim yarınlarımız. Yarınlarımıza sahip çıkmak için çocuklarımıza sahip çıkalım. Devletin bir elinden tuttuğu bu çocukların diğer elinden de biz tutalım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer'in de katıldığı toplantıda Sosyal Hizmet uzmanları da proje hakkında bilgiler verdi. Adana'da koruyucu aileye verilebilecek durumda olan çocuk sayısının 338 olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!