DEÜ’lü öğrencilere vegan yemek menüsü

Güncelleme Tarihi:

DEÜ’lü öğrencilere vegan yemek menüsü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 12:25

DEÜ’de eğitim gören bir grup vegan ve vejetaryen öğrencinin talebini dikkate alan üniversite yönetimi, Tınaztepe Yerleşkesi’ndeki Tınaztepe Sosyal Tesisleri’nde bulunan öğrenci yemekhanesinde, normal menüye ek olarak vegan yemek menüsü sunmaya başladı.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) eğitim gören bir grup vegan ve vejetaryen öğrenci, vegan yemek menüsü talebinde bulundu. Öğrencilerin talebini değerlendiren DEÜ yönetimi, her gün yüzlerce öğrenciye hizmet veren Tınaztepe Yerleşkesi’ndeki Tınaztepe Sosyal Tesisleri 1’inci katta bulunun öğrenci yemekhanesinde, normal menüye ek olarak vegan yemek menüsü sunulması talimatını verdi. Uzman ekip tarafından, hiçbir hayvansal ürün kullanılmadan hazırlanan yemekler öğrencilere sunulmaya başlandı.

“ÖĞRENCİLERİMİNİZİN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”
Öğrencilerin, geleceğe hazırlanmasında bilimsel çalışmaların yanı sıra, kültürel, sportif etkinlikler ve öğrenci odaklı uygulamalara önem verdiklerine dikkat çeken Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, "Bizim için öncelik, geleceğimiz olan öğrencilerimiz. Onları geleceğe, iyi ve donanımlı birer birey olarak hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin yerleşkelerde huzurlu ve mutlu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Onları sık sık dinliyor ve taleplerini yerine getirmek için çaba harcıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

DEÜ’lü öğrencilere vegan yemek menüsü

ÖĞRENCİLERDEN İLGİ

Öğrenciler vegan yemek menüsüne ilgi gösterdi. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Dilan Kaya (22), "Vegan ve vejetaryenler olarak hayvansal kaynaklı ürünleri tüketmiyoruz. Özgür ve kapsayıcı üniversite ortamında, herkese hitap eden yemekhane hizmeti şarttı. Bu ihtiyaçlardan hareketle üniversite yönetimiyle yaptığımız görüşmeler hızlı bir şekilde sonuç verdi ve vegan menü servisine başlandı. Bize bu imkânı sağlayan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Erdal Çelike, bu süreçte bize yardımcı olan Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Kamil Koçaka ve Beslenme Şube Müdür Vekili Öznur Biliçe teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!