Dershane reklamlı ödül töreni

Güncelleme Tarihi:

Dershane reklamlı ödül töreni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 17:17

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ÖSS'de Türkiye derecesi yapan İzmirli öğrencilerin ödüllendirilmesi için düzenlenen tören, dershane reklamına sahne oldu.

Haberin Devamı

Özel dershanenin adının yazılı olduğu tişört giydirilen öğrencilere altın takan İl Milli Eğitim Müdür Vekili ve Teftiş Kurulu Başkanı Seyfettin Yılmaz'ın, “Tişörtte dershanenin yanı sıra mezun oldukları okulların da adı yazılı. Bu yüzden giymelerinde sakınca görmedim. Üstelik onların başarısında dershanenin de payı var. Dershaneler eğitimin bir parçası” sözleri yadırgandı.

Sayısal-1, Sözel-1 ve Eşit Ağırlık puanlarında Türkiye birinciliklerini paylaşan İzmir Fen Lisesi mezunu Hayrullah Mert Şahinkoç ile Karşıyaka Özel Yamanlar Fen Lisesi mezunu Faruk Pekgül, Sayısal 1 ve Sayısal 2 Türkiye Şampiyonu Ödemiş Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi mezunu Ceren Durmaz, ÖSS'de 39'unculuğa düşen İzmir'in yüzünü güldüren öğrenciler oldu. Süper üç öğrencinin yanı sıra ÖSS'de Sayısal 2'de 3'üncü olan Özel Fatih Lisesi mezunu Oğuz Yerli ile İzmir Fen Lisesi mezunu Şükrü Burç Yılmaz ve Sözel 3'üncüsü Özel Fatih Fen Lisesi mezunu Erhan Eröz'ün başarılarını kutlamak için bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ödül töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Ancak 6'sı da aynı dershanenin öğrencisi olan gençlere tören öncesi derhsanenin adının yazılı olduğu tişörtlerin giydirilmesi dikkat çekti. İzmir okullarının başarılı öğrencileri olarak ödüllendirilmek üzere davet edilen gençlerin reklama alet edilmesi yadırganırken, Müdür Vekili Yılmaz, bu durumun sakınca yaratmadığını savundu. Türkiye birincilerine Cumhuriyet altını, diğer üç öğrenciye yarım altın takan Yılmaz, öğrencilerin başarısında dershanenin önemli olduğunu söyledi. Basın mensuplarının, reklama aracılık eden tişörtlerin fotoğraf için uygun olmadığını söylemesi üzerine Yılmaz bu durumdan bir sakınca görmediğini belirtti. Tişörtlerin üzerinde öğrencilerin okullarının yazılı olması yüzünden giymelerine izin verdiğini belirten Yılmaz, “Öğrencilerimizi, anne babalarını, öğretmenlerini ve dershane yönetici ve öğretmenlerini kutluyorum. Hepsine başarı diliyorum. Dershaneler de eğitimin bir parçası, başarıda onların da payı var” diye konuştu.

Törene başarılı öğrencilerin okullarının yöneticileri, dershane yöneticileriyle veliler de katıldı. Dersane yetkilileri ise Vali Cahit Kıraç'ın ödül verdiği vilayetteki törene de öğrencilerinin aynı tişörtlerle katıldıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!