Depremin çocukları, OKS'de başarılı olamadı

Güncelleme Tarihi:

Depremin çocukları, OKSde başarılı olamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 10:07

Sakarya'da 17 Ağustos 1999'daki büyük depreminin ardından 1999/ 2000 eğitim döneminde ilkögretime başlayan ve bu yıl mezun olan öğrencilerin, OKS'de başarılı olamadıkları açıklandı. Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, “Eğitime 2-3 ay gibi bir ara verilmesi ve deprem sonrası çekilen sıkıntılar bu başarısızlıkta etken olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan OKS sonuçlarına göre, Sakarya 81 il arasında bu sene bir basamak gerileyerek Türkiye 36'ncısı oldu. Sakarya, geçen yıl OKS'de Türkiye 35'incisi olmuştu.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı bu sene sınavlara giren 9 bin 568 öğrencinin, 17 Ağustos depreminin hemen ardından ilkögretim okuluna başlayan ögrenciler olduğunu söyledi. Yazıcı şunları söyledi:

“OKS'ye giren son sınıf örgencileri 17 Ağustos depreminde okula yeni başlayan ögrenciler. Başarı oranı geçen seneye göre bir basamak düştü. Bize göre bunun nedeni bu sene sınavlara giren örgencilerin deprem sonrasında ilkögretim okuluna başlamaları. Çünkü depremin ardından Sakarya'da eğitime 2.5- 3 ay gibi bir ara verilmiş ve eğitim zor şartlar altında prefabrikelerde ve çadırlarda sürmüştü. Bu, başarıyı biraz azalttı.”

Haberin Devamı

Yazıcı 7'nci sınıflardaki başarı oranının 8'inci sınıflara göre de fazla olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!