Denizli ÖSS gururu yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizli ÖSS gururu yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 14:08

Denizli, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Öğrenci Seçme Sınavı'nda en başarılı illerden biri oldu.

Haberin Devamı

Genel değerlendirmede Sayısal puan türünde Ankara'nın ardından ikinci, Eşit Ağırlık'ta birinci ve Sözel puan türünde ise Kırşehir'in ardından en başarılı ikinci il olan Denizli'de eğitim camiasında büyük sevinç yaşanıyor.

18 bin 222 adayın ÖSS'de ter döktüğü Denizli, eğitime verdiği desteğin sonuçlarını iki yıldır en başarılı ilk iki il arasına girerek, aldı. Denizli, geçen yıl yapılan ÖSS'de de eşit ağırlık ve Sayısal puan türünde en başarılı il, Sözel puan türünde ikinci il olmayı başarmıştı. Sonuçların Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanmasının ardından Denizli Valisi Hasan Canpolat ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici'ye tebrik telefonları gelmeye başladı. Vali Hasan Canpolat, güne güzel ve gurur verici bir haberle başladıklarını söyleyerek, “Denizli geçen yıl da ÖSS'de en başarılı il olmuştu. Bu yıl geçen yılki başarımızı sürdürdük. Bu başarı Denizli halkının eğitime verdiği desteğin sonucu. Bu başarıda bir çok faktör var, fakat bu başarının en temelinde yatan Denizlili hayırseverlerin eğitime verdiği destek, Denizli halkının eğitime verdiği önemdir. Bu çıtayı yüksekte tutmak için eğitimde çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz. Bu başarıda emeği olan herkese Denizli Valisi olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Denizli Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ise geçen yıl yakaladıkları başarıyı sürdürmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti. Yıl boyunca çok çalıştıklarını belirten Ekici, “Kardeş okul projesini hayata geçirdik. Kent merkezindeki okulları ilçe ve beldelerdeki okullarla eşleştirdik. Kent merkezindeki okullar, ellerindeki olanakları ve malzemeleri ilçelerdeki kardeş okullarının da kullanımına açtı. Sürekli iletişim kurdular, birbirlerini desteklediler. Denizli'de internet bağlantısı olmayan tek bir okul kalmadı” diye konuştu. Denizli okul öncesi eğitimde yüzde 35 ile Türkiye'de ilk sırada olduğunu hatırlatan Ekici, “Başarı temelden geliyor. Denizlili hayırseverlerimizin eğitime yaptığı önemli katkılar da bu başarıda büyük pay sahibi. Bu başarıyı sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz. Gururluyuz, sevinçliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!