Dengeli beslenmeyi en iyi anlatan 10 öğretmene ödül

Güncelleme Tarihi:

Dengeli beslenmeyi en iyi anlatan 10 öğretmene ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 09:19

‘Yemekte Denge Projesi’ ile 10 şehirde ilkokul çağındaki 1 milyon öğrenci ve velisine yeterli ve dengeli beslenme eğitimi verildi.

Haberin Devamı

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın (SÜGAV), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle yürüttüğü proje, 2013-2014 eğitim dönemini, çalışmayı en iyi uygulayan öğretmenlere verilen ödülle kapattı. Türkiye çapında İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu 10 pilot ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ailelerine eğitim verildi. Proje kapsamında önce ‘En İyi Resim Yarışması’nda sağlıklı beslenmeyle ilgili öğrendiklerini resmeden öğrencilere ödüller verildi. Daha sonra da ‘En İyi Uygulama Yarışması’ kapsamında projeyi en iyi uygulayan öğretmene ödül verildi. Uygulamalar arasında, okul bahçesinde öğrencilerle birlikte oluşturulan Yemekte Denge Bahçesi’nde yetiştirilen organik sebze ve meyvelerin yanı sıra, okul ve sınıf içindeki yaratıcı uygulamalar da ön plana çıktı.
SÜGAV ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerden oluşan jürinin değerlendirdiği yarışmaya gönderilen yaratıcı uygulamalar arasından il birincisi seçilen Antalya Dr. Cahit Ünver İlkokulu’ndan Rona Sonis Azıtepe, Aydın İmamköy İlkokulu’ndan Ender Tokmak, Erzurum Şehit Uzman Çavuş Hakan Han İlkokulu’ndan Selim Göker, Gaziantep Cemil Alevli İlkokulu’ndan Sibel Yıldırım, İstanbul Lütfi Banat İlkokulu’ndan Birol Yavuz, İzmir Durmuş Yaşar İlkokulu Serap Karaman, Kahramanmaraş Yunus Emre İlkokulu’ndan Mevlüt Güngör, Kayseri Mustafa Kemal İlkokulu’ndan Nilüfer Yılmaz, Trabzon 100. Yıl İlkokulu’ndan Huriye İlik’in ödülü Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!