Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tersine beyin göçünü hızlandıracağız

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tersine beyin göçünü hızlandıracağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 09:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tersine beyin göçünü, yani yuvaya dönüşü daha da hızlandıracağız. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Önce kendi bilim insanlarımızı, ardından dünyanın bilim çevrelerini Türkiye'ye çekmeyi mutlaka başaracağız" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze Teknik Üniversitesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin başta savunma sanayi olmak üzere pek çok alanda atılım yapan, ilkleri başaran, dünyayla rekabet edebilen bir ülke konumuna yükseldiğini belirterek, "Bu ivmeyle devam ettiği müddetçe inanıyorum ki araştırma geliştirme, inovasyon, markalaştırma, patent alanında özellikle mevcut durumu kat be kat artmak suretiyle dünyada ses getiren başarılara inşallah ulaşacağız" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de son 12 yılda üniversite sayısının 76'dan 176'ya, fakülte sayısının 558'den bin 484'e, enstitü sayısının 289'dan 631'e, yüksek okul sayısının 171'den 493'e çıktığını anlatan Erdoğan, hükümetin öğretim üyelerinin maaşlarında da ciddi oranda artış gerçekleştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek öğretim tazminatı ve akademik teşvik ödeneğiyle üniversitelerin cazibelerinin arttığını ifade ederek şunları söyledi:
"Bütün bu yatırımlar Türkiye'nin geleceğine yapılmış yatırımlardır. Bu yatırımlar, bugün bile etkisini göstermeye başladı ki gelecekte etkisinin daha yüksek olacağına, Türkiye'nin eğitim ve bilim atmosferini daha da değiştireceğine ben gönülden inanıyorum.”

BAKMADAN GEÇME!