Çukurca'nın eğitim meleği

Güncelleme Tarihi:

Çukurcanın eğitim meleği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 13:04

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynep Eroğlu, Irak sınırında yeralan Üzümcü Köyü'nde 14 kadını okuma- yazma kursuna katılmaya ikna etti.

Haberin Devamı

 SINIFTAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Şube Müdürü Zeynep Eroğlu, “Neden erkekler Türkçe'yi iyi biliyor da kadınlar bilmiyor? Zamanında bu eğitim verilmediği için kadın ve kız çocuklarının eğitimi hep geri planda kalmış. Kadınlara önce Türkçe'yi sonra okuma yazmayı öğreteceğiz” dedi.

Okullaşma oranının en düşük olduğu illerin başında gelen Hakkari’de öğretmenler, kız çocuklarını okula kazandırmak amacıyla köylere gidip, kapı kapı dolaşırken, diğer yandan köylü kadınların okuma yazma kurslarına katılmaları için de büyük çaba sarf ediliyor.

Çukurca Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynep Eroğlu, ‘Aile ve çocuk gelişimi eğitimi’ konusunda bilgi vermek için gittiği Üzümcü Köyü’nde, kadınların Türkçe bilmemesi nedeniyle iletişim sıkıntısı yaşayınca, köyde okuma-yazma kursu açılmasına karar verdi. Konuşmasının Kürtçe’ye çevrilmesine üzülen Eroğlu, kadınlardan okuma-yazma kursuna katılmalarını ve Türkçe öğrenmelerini isteyerek, eğitim için her türlü imkanı sunmaya hazır olduklarını belirtti.
Kadınları okuma- yazma kursuna yazdırmadan köyden ayrılmayacağını söyleyen Eroğlu, erkeklerle de konuştu.. Eroğlu'nun ikna çabaları sonucu 14 kadın, kursa yazıldı. Kadınların, kurs sayesinde kısa sürede Türkçe öğreneceklerini belirten Eroğlu, “Erkekler Türkçe’yi iyi biliyor, ancak kadınlar bilmiyor. Kadınlar zamanında eğitim almadığı için çok geride kalmış. Okuma yazma kursuna katılan kadınlar, kısa sürede Türkçe konuşarak okuma-yazma öğrenecek. Çocuklar, bile doğru dürüst Türkçe bilmiyor. Bu yüzden başarılı olamıyorlar. Çocuklardan önce anneleri eğitmemiz lazım. Kadınların okuma-yazma kurslarına katılmaları için ne gerekiyorsa yapacağız. Eşleri ile konuşmamız gerekiyorsa bunu da yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!