“Çocuklarım üşüyor, bot ve mont gönderin”

Güncelleme Tarihi:

“Çocuklarım üşüyor, bot ve mont gönderin”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2008 16:43

UŞAK Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Hakkari Yüksekova'da kardeş okul seçtikleri Bataklı İlköğretim Okulu'na 700 kitap gönderdi.

Haberin Devamı

Kardeş okulun öğretmenlerinden Emine Kahraman, telefonla seslendiği uşaklı gençlere teşekkür etti, “Burası çok soğuk, çocuklarım üşüyor” diyerek, kışlık bot ve mont talebinde bulundu Uşak Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Bataklı İlköğretim Okulu'nda öğretim gören öğrenciler için iki ay önce kitap bağış kampanyası başlattı. Lise öğrencileri, topladıkları 600'ü hikaye toplam 700 kitabı, bugün düzenledikleri törenle kolilere yerleştirerek Yüksekova'ya gönderilmek üzere kargoya verdi.

Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Sebahat Zeybek, öğrencilerinin, kardeş okul öğrencilerine yardım eli uzattığını belirterek, “Öğrencilerim, mesafeye rağmen, onların yanında olduklarını hissettirdi. Vatandaşlarımızın da kampanyaya destek vermesinin, birlik ve beraberlik adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. O bölgede görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın ne denli güçlüklerle karşı karşıya olduklarını çok iyi biliyoruz. Biz de destek olmak istedik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Derya Özkaya da, Türkiye'nin en batısından ve en doğusuna bir sevgi köprüsü oluşturmak istediklerini belirterek şunları söyledi:
“O bölgedeki öğrencilerin çok güç koşullarda eğitim gördüklerini biliyoruz. Onlara destek olmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Okuldaki tüm arkadaşlarımızla konuşup hikaye ve ders kitapları topladık. Oradaki arkadaşlarımızın bu kitaplara ihtiyacı vardı ve yarıyıl tatilinde ellerinde olması için hızlı davrandık. Bu kitaplar biliyoruz ki yeterli değil, yeni kampanyalarla bölgedeki diğer okullara da çeşitli yardımlarımız sürecek.”

“BURASI ÇOK SOĞUK, COCUKLARIM ÜŞÜYOR”
Kitapların gönderildiği Hakkari Yüksekova Bataklı İlktöğetim Okulu'nda görevli öğretmen Emine Kahraman, telefonla konuştuğu Uşaklı meslektaşları ve öğrencilere sıkıntılarını anlattı. Okulunda 80 öğrencisinin öğrenim gördüğünü ve dört öğretmenin görev yaptığını ifade eden Kahraman, şunları söyledi:
“Öğrencilerimize destek olmak isteyen Uşak'taki genç öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bize kitap kırtasiye malzemeleri gönderiyorlar. Elbet bunlar çok önemli. Ancak bu bölgenin iklimi çok sert ve burası çok soğuk. Çocuklarım üşüyor. Aracılığınızla seslenmek İstiyorum. Çocuklarımın kışlık bot ve mont ihtiyaçları giderilirse çok mutlu olacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!