Çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim projesi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim projesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 14:38

Çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Erzurum’da çalıştay düzenlendi. Çalışma kapsamında 10 pilot ilde uygulanan projeyle, çocuğun fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik açıdan şiddetten korunması hedefleniyor. 3 milyon avro değerinde olan çalışma ile Türkiye’nin risk haritası çıkarılacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi” kapsamında Erzurum’da eğitim çalıştayı düzenlendi. Çalışma kapsamında çocuğun fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik olmak üzere şiddetin her türünden korunması ve güvenli ve sağlıklı bir ortam yaratılması hedefleniyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen çalıştay Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 3 milyon avro değerinde olan çalışma ile Türkiye’nin risk haritası çıkarılacak.

Proje direktörü Fatih Köse, çalışmaya bakanlık olarak katıldıklarını belirterek, Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi’nin iki yıllık sürede, çok çeşitli alanlarda faaliyetlerinin olacağını söyledi.
Tüm bu faaliyetlerle çocukların daha müreffeh bir ortamda eğitim süreçlerini yürütebilmelerini amaçladıklarını belirten Köse, şöyle konuştu:
“Aile ortamında, okul dışı ortamlarda daha güvenli yaşayabilmelerini, gelişim süreçlerini daha sağlıklı yürütebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Çalıştayda bu konuları ele alacağız. Çocukla temas eden tüm kitleleri burada toplamaya çalıştık. İki yıl boyunca sürdürülecek olan diğer faaliyetlerde, toplumun bu kesimlerinin görüşlerini öncelikle derleyerek, sonraki faaliyetleri bunlar üzerinden yeniden düzenleyeceğiz.”

Haberin Devamı

“Şiddet, olaya algılama biçiminize göre farklılaşabiliyor”

Projenin 10 pilot ilde uygulandığını anlatan Köse, iki yıl sürecek projenin Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin finansmanında yürütüldüğünü dile getirdi. Proje sonunda hem okulda hem okul çevresinde hem de ailede çocuklar için daha mutlu ortamlar sunulan bir Türkiye hayal ettiklerini belirten Köse, şöyle devam etti:
“Özellikle son yıllarda çocuğa şiddetin türünde değişiklik olduğu yönünde emniyetin istatistik çalışmaları var. Bunların analizleri yayınlanıyor. Şiddet, olaya baktığınız pencereye göre, algılama biçiminize göre farklılaşabiliyor. Şiddetle ilgili bölgesel farklılıklar söz konusu olabiliyor. Şiddet diye tanımlayabileceğimiz olayların niteliğinde farklılaşmalar söz konusu olabildiği gibi bu olayların algılanma biçimleriyle ilgili de farklılaşma olabiliyor. Tüm bunları proje kapsamında göreceğiz. Bu 3 milyon avroluk büyük bir proje. Proje kapsamında şiddetle ilgili büyük bir saha araştırması yapacağız ve şiddetin fotoğrafını çekeceğiz tüm Türkiye’de. Risk haritası çıkaracağız.”

Haberin Devamı

Palandöken Dağı’nda bir otelde organize edilen çalıştaya, Erzurum’un yanı sıra Bitlis, Ağrı, Diyarbakır, Van ve Tunceli’den akademisyen, öğretmen, idareci, veli ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!