Çocuklar ‘Teknoloji Odası’nda proje üretecek

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar ‘Teknoloji Odası’nda proje üretecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2019 16:02

Tarsuslu öğrenciler ‘Teknoloji Odası’nda, elektronik ortamda üç boyutlu tasarımlara imza atacak. ‘Teknoloji Odası’ ilçedeki devlet okulu öğrencilerine de açık olacak.

Haberin Devamı

Tarsuslu çocuklar teknoloji laboratuvarına kavuştu. Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus SEV Ortaokulu’nda hizmete sunulan Teknoloji Odası, bölgedeki öğrencilerin teknoloji alanındaki çalışmalarına ev sahipliği yapacak. ABD Adana Konsolosluğu tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘Small Grant Proje Yarışması’nda, binin üzerinde proje arasından ‘Teknoloji Odası’yla seçilerek hibe almaya hak kazandı. Tarsuslu çocukları teknolojiyle buluşturup, yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri sosyal sorumluluk çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

EL BECERİSİ MAKİNELERİNİN BULUNDUĞU BİR LABORATUVAR OLACAK
Teknoloji Odası’nın açılış törenine; ABD Adana Konsolosu Alejandro Hoot Baez ve ekibi, SEV Genel Müdürü Binnur Karademir, kampus yöneticileri, kadrosu, okul aile birliği temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Törenle açılan Teknoloji Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarıyla ortak yürütülen ‘Dream, Design, Produce’ (Hayal Et, Tasarla, Üret) sosyal sorumluluk projesi için kullanılacak. ‘Teknoloji Odası’, 500'e yakın öğrenciyi, teknolojiyle harmanlanan maker çalışmalarıyla buluşturacak. ‘Teknoloji Odası’nda, özellikle ihtiyaç sahibi çocukların aklı, kalbi ve elleriyle üretim becerileri kazanmasını hedefleyen ve bu amaca ulaşmak için el becerisi makinelerinden oluşan bir laboratuvar bulunacak.

Haberin Devamı

ÜÇ BOYUTLU TASARIM YAPACAKLAR
Laboratuvar içinde bir de ahşap tasarım atölyesi yer alacak. Laboratuvarda, ‘Ahşap Şekillendirme ve Tasarım Seti’yle birlikte kardeş okullardan gelecek öğrencilere üretme olanağı sağlanacak. Laboratuvarda, elektronik ortamda üç boyutlu tasarımlar yapılacak ve daha sonra bu tasarımlar ahşap atölyesinde ürüne dönüştürülecek. Proje çalışmalarına katılan öğrenciler, modern zamanın gerektirdiği yaşamsal ve teknolojik becerilere hakim olacak ve özgüven kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!