Çizgi romanlı propaganda

Güncelleme Tarihi:

Çizgi romanlı propaganda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 15:04

Belediye Başkanı, propaganda araçları arasına çizgi kahraman ‘Süper Seyhan’ı da ekledi.

Haberin Devamı

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Azim Öztürk, propaganda araçları arasına çizgi kahraman ‘Süper Seyhan’ı (SS) da ekledi.
Aylık yayınlanan ve 250 bine yakın konuta elden ücretsiz dağıtılan belediyeye ait Seyhan Gazetesi'nde çocuklara yönelik hazırlanan sayfada SS'nin maceralarına yer vermek için çalışma başlatıldı. Seyhan Belediyesi, bu kapsamda İstanbul'dan karikatürist İbrahim Oğuz'la anlaşma yaptı. Oğuz'un planladığı sayfada, ünlü çizgi kahraman Süperman'ı andıran turuncu-yeşil kostümlü, göğsünde ‘SS’ yazısı ve Türk bayrağı ile bir çizgi karakter ortaya çıktı. SS, çocukların ilgisini çekecek şekilde belediyenin icraatlarını anlattı.

Çocukların ilgisini çekmek için son olarak çizgili propaganda yöntemini deneyen Başkan Öztürk, belediye gazetesinin önceki sayılarında sulu boya, boyama kalemleri gibi hediyeler dağıtmıştı.

/images/100/0x0/55eab028f018fbb8f8905abd

Haberin Devamı

Seyhan Belediyesi, propaganda yayınını yan kuruluşu Seyhan İmar İnşaat Kültür Sağlık Ticaret ve Kültür A.Ş. aracılığıyla çıkartıyor. Baskı giderleri ve dağıtılan hediyelerin ise gazeteye alınan reklam ve ilanlardan karşılandığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!