Çıraklık öğrencileri ilk defa kep attı

Güncelleme Tarihi:

Çıraklık öğrencileri ilk defa kep attı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 11:23

İstanbul’da Sarıyer Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi’nden çeşitli branşlardan mezun 60 öğrenci için çıraklık eğitiminde ilk defa mezuniyet töreni düzenlendi. Okul müdürü Nebi Demirbaş, bir öğrencisinin talebi üzerine bu töreni yapmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

İstanbul’da Sarıyer Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi’nden yiyecek-içecek hizmetleri, motorlu araç teknolojileri, güzellik hizmetleri gibi alanlarda kalfalık ve ustalık belgelerini alan öğrenciler için mezuniyet töreni yapıldı. Okul bahçesinde gerçekleşen törende konuşan müdür Nebi Demirbaş, “Çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alındı. Türkiye’de mesleki eğitim konusunda önemli adımlar atılıyor. Bu alandan mezun olan öğrencilerimize kalfalık ve ustalık belgeleri düzenliyorduk. Ancak bir öğrencim bana geldi ve içinde mezuniyet töreni uhdesini kaldığını söyledi. Biz de öğretmen arkadaşlarımızın desteğiyle, ailelerin de katılabieleceği bir mezuniyet töreni düzenleme kararı aldık. Bugün okulumuzun öğrencileri ilk defa kep atacak” dedi.

Çıraklık öğrencileri ilk defa kep attı

Haberin Devamı

BU ALANDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz da çıraklık eğitimin Türkiye’de önemine dikkat çekti. Bu alanda son yıllarda büyük bir atılım olduğunu hatırlatan Tahmaz şunları söyledi:

“Mesleki eğitimi bakanlığımız memleket meselesi olarak görüyor. Bu nedenle yapılan yatırımlar arttı, alanda eğitim teşvik ediliyor. Çıraklık eğitim 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamına alındı. Çıraklık eğitimde böyle mezuniyet törenleri düzenlenmezdi. Ancak bugün öğrencilerimiz belgelerini alacak ve kep atacak. Umarım mesleki hayatlarında da buradan aldıkları eğitim sayesinde iyi yerlere gelirler.”

DAHA NİTELİKLİ ESNAFLAR İÇİN KALİTELİ EĞİTİM

İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Şükrü Akyüz de nitelikli eğitim almış esnafa Türkiye’nin büyük ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Düzenlenen mezuniyet töreninin çıraklık eğitim için teşvik edici olduğunu belirten Akyüz, “Türkiye’de işini iyi yapan, kaliteli eğitim almış esnafa ihtiyaç var. Mesleki eğitim başta kuaförlük olmak üzere birçok alanda daha eğitimli gençlerin çalışma hayatına atılmasını sağlıyor. Bu tür mezuniyet törenleri öğrencilerimizi teşvik ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Ahilik Yemini’nin okunmasının ardındna törene katılan mezunlar kep attı. Öğrenciler hayatlarında unutamayacakları bir mezuniyet yaşadıklarını söyledi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!