Ceylanpınar'da sınıflar boş kaldı

Güncelleme Tarihi:

Ceylanpınarda sınıflar boş kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:23

İÇ karışıklığın sürdüğü Suriye’ye komşu olan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde, bugün ilkokul birinci sınıflar için başlayan eğitim yılında sınıflar boş kaldı.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı ise gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

2013- 2014 eğitim ve öğretim yılının bugün ilkokul birinci sınıflar için başlamasıyla birlikte Ceylanpınar’ın karşısındaki Rasulayn’da devam eden çatışmalardan dolayı tedirginlik yaşayan birçok aile çocuklarını okula göndermedi. Zaman zaman Rasulayn’dan seken kurşunların isabet ettiği birçok okuldaki sınıflar boş kalırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı, gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Dağlı, "Eğitim ve öğretim süreklilik gerektiren bir olay. Çatışmaların yoğun olacağı dönemlerde okullarımızı tatil etmek şeklinde tedbirlerimiz var" dedi.

Sınır hattındaki Mevlana Ortaokulu’ndaki öğrencilerin sınırdan uzaktaki İMKB İlkokulu’na nakledileceğini ifade eden Dağlı, "Ceylan İlkokulu’ndaki eğitim öğretime devam edilecektir. Gerekirse önce can güvenliği açısından okulu sınırdan uzak bir noktaya naklederiz. Daha da olağanüstü durumun yaşanması halinde gerekirse okullarımızı tatil edebiliriz. Öğrenci ve velilerimiz rahat olsunlar, çocuklarımızın can güvenliği her şeyden önce gelir" diye konuştu.

VELİLER TEDİRGİN

Okulların birinci sınıflar için açılmasıyla birlikte velilerin tedirginliği de sürüyor. Çocuklarını okulun ilk gününde yalnız bırakmayan veliler, çocuklarının can güvenliği nedeniyle okula göndermek istemediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!