Çamur atan muhbire savcı kalkanı

Güncelleme Tarihi:

Çamur atan muhbire savcı kalkanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 09:18

Savcılık, 6 öğretmen hakkında asılsız ihbarda bulunan ‘meçhul muhbir’le ilgili takipsizlik kararı verdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iletişim merkezi Alo 147’yi Ankara’dan arayan bir kişi, Çankaya’ya bağlı bir okulda görev yapan 6 öğretmen hakkında ihbarda bulundu. Kimliği gizlenen muhbir, öğretmenlerin okula alkollü olarak geldiği, Gezi olaylarına katıldığı, devlet kitaplarını kötülediği ve derslerde hükümet aleyhine konuşmalar yaptığını iddia etti. Bakanlık da öğretmenler hakkında inceleme başlattı. İddiaların gerçekdışı olduğu anlaşılınca öğretmenler hakkında ‘soruşturma açılmasına yer olmadığı’ kararı verildi.

KİMLİĞİ DE AÇIKLANMADI

Öğretmenler, asılsız iddialarda bulunan ihbarcının ismini öğrenmek için yaptıkları başvurularının sonuçsuz kalması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu ve “iftira”dan işlem yapılmasını talep etti. Fakat savcılık, müşteki öğretmelerin ifadesini bile almadan takipsizlik kararı verdi. Haziran ayında verilen kararda “Meçhul şüpheli hakkında kamu adına kovuşturmaya yer yok” denildi.

Haberin Devamı

Araştırma bile yapmadılar

Öğretmenlerin avukatı Saliha Şahin, savcılığın kararına itiraz edeceklerini belirterek, “İhbarcının bulunması konusunda herhangi bir araştırma yapılmadan, müvekkillerimizin ifadesi bile alınmadan verilen takipsizlik kararının hukuka uygun olmadığını düşünüyoruz. Savcılık, hakaret iddiamızı da dikkate almadan karar vermiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!