Çadır kentte karne sevinci

Güncelleme Tarihi:

Çadır kentte karne sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 10:16

İslahiye'deki çadır kentte eğitim öğretim gören Suriyeli öğrenciler karnelerini aldı.

Haberin Devamı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barındığı çadır kentte, bin 290 öğrenci karne sevinci yaşadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Çetin ile Suriyeli öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü okul müdürü Abdülhalik Baradey, öğrencilere karnelerini dağıttı.
Suriyeli öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığının Türkçe müfredatına uygun olarak hazırlanan karne ile takdir, teşekkür ve başarı belgeleri ile birer tişört verildi.
Çadır kentte bir yıl önce gelen Hatice Sido, "Tüm bir yılı burada çadır kentte geçirdim. Okul idaresine ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönem savaşsız, problemsiz bir Suriye'de karnelerimizi alırız" diye konuştu.
Yusuf Fisto ise 4'üncü sınıfa geçmenin sevincini annesiyle paylaştı. Karnesinin yanı sıra başarı belgesi de alan Fisto, kaldıkları çadıra giderek annesinin elini öptü.
Oğlunun sevincine ortak olan anne Nehid Fisto da çok mutlu olduğunu belirterek, "Çadır kent yönetimine teşekkür ediyorum. Keşke bu mutluluğumuz Suriye'de olsaydı. Türkiye hükümetine bizimle ilgilendiği için teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!