Büyüdüğü kreşe öğretmen oldu

Güncelleme Tarihi:

Büyüdüğü kreşe öğretmen oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 12:00

Bursa’da annesinin işçi olarak çalıştığı firmanın kreşinde büyüyen Kadriye Ateş (24), 17 yıl aradan sonra, aynı kreşe öğretmen oldu. Ateş, "Büyüdüğüm, yuva olarak gördüğüm yerde öğretmen olmak benim için çok güzel bir duygu" dedi.

Haberin Devamı

Bursa’da 1998’de, henüz dört yaşındayken Kadriye Ateş, annesinin nakış işçisi olarak çalıştığı Yeşim Tekstil bünyesindeki Yeşim Kreşi’ne gitti. İki yıl sonra ilkokula başlayan Ateş, eğitim hayatının devamında Necati Bey Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olup, büyüdüğü kreşe öğretmen olarak geri döndü. Beş yaş grubu çocuklara eğitim veren Ateş, "Burada bir yıldır öğretmenlik yapıyorum. 1998’de buraya geldiğimde dört yaşındaydım. Altı yaşına kadar burada çocukluğumun en güzel yıllarını geçirdim" dedi.

Çocukluğunda öğretmen olma hayalleri kurduğunu söyleyen Ateş, "Öğretmenlerim bana çocukken çok güzel duygular vermişler ki; küçükten beri öğretmen olmak istiyordum. Lisede çocuk gelişimi bölümünden mezun oldum. Okul bittikten sonra buraya başlamak benim için güzel bir duygu. Çünkü büyüdüğüm yuva burası. Çocuklarla çok güzel anlaşıyoruz. Zaten çocukları sevmesek bu mesleği yapamazdık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyüdüğü kreşe öğretmen oldu

ÖĞRETMENİYLE MESLEKTAŞ OLDU
Kadriye Ateş, kreş döneminde öğretmeni olan Meral Akarsu ile şimdi meslektaş oldu. Birlikte çalışmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Akarsu, "20 yıldır burada öğretmenlik yapıyorum. İlk geldiğim senelerde Kadriye ile tanışmıştım, öğrencimdi. Çok sevecen ve sıcakkanlı bir çocuktu. Yıllar sonra tekrar birlikte olacağımız hiç aklıma gelmezdi. Ama geldiğinde çok şaşırdım. O sıcaklığını hala hissediyorum. Kadriye’ye karşı bir anne, bir abla gibiyim. Yeri geldiğinde arkadaş, meslektaş oluyoruz, yeri geldiğinde bilemediklerini, eksiklerini tamamlıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!