MEB bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 bursluluk sınavlarının soru ve cevapları açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

MEB bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2017 bursluluk sınavlarının soru ve cevapları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 18:48

MEB bursluluk sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce vatandaş tarafından en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. 10 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklanan vatandaşlar ODSGM resmi sayfası üzerinden sonuçların açıklanacağı net tarihi kontrol ediyorlar. Öte yandan geçtiğimiz günlere 2017 bursluluk sınavının soru ve cevapları yayınlanmış, vatandaşlar doğru ve yanlışlarını kontrol etmeye başlamıştı. Peki, MEB bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Bursluluk sınavı soru ve cevaplarının açıklanması ardından gözler sonuçlara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ortaöğretim düzeyindeki öğrencileri tabi tuttuğu Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 10 Haziran Cuma günü gerçekleşti. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavda çıkan sorular ve cevapları kısa sürede ODSGM üzerinde yer aldı. Peki, 2017 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

BURSLULUK SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Sonuçlar İlköğretimce Ortaöğretim kurumları BURSLULUK SINAVI ve uygulama kılavuzuna göre 18 Temmuz 2017 tarihinde adaylara duyurulacak.

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Haberin Devamı

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

a. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucu tarafından okutulur.

b. İOKBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

c. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

d. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50 ye, standart sapmasını 10 a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

Haberin Devamı

f. Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

h. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdında hiç işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacağı gibi herhangi bir kontenjandan yerleştirme veya bursluluk hakkından da yararlanamayacaklardır

BAKMADAN GEÇME!