Bunu bir öğretmen yaptı... Hem de kitapla

Güncelleme Tarihi:

Bunu bir öğretmen yaptı... Hem de kitapla
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 22:30

İstanbul Esenler’deki Doktor İlhami Faydagör İlkokulu birinci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki çocuk dersi dinlemediği gerekçesiyle öğretmeninin kitabın sivri ucuyla yüzüne vurduğu iddiasıyla hastanelik oldu.

Haberin Devamı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iddialarla ilgili soruşturma başlatırken, çocuğun ailesi öğretmen hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Konuyla ilgili ulaştığımız okul idaresi kamu görevlisi oldukları gerekçesiyle bilgi vermezken, öğretmenle görüşemeyeceğimizi belirtti.

6 yaşındaki öğrencinin annesi Songül Serbest ise Hürriyet’e şunları söyledi: “Yaşananlar nedeniyle çocuğum çok etkilendi. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek çocuğumun okulunu değiştirdim, yetkililere sözlü olarak olayı anlattım. Okulla konuştum ama yazılı bir şikâyette bulunmadım. Okul müdürü şikâyet olmadan barış yoluyla çözüm bulunmasını istedi. Öğretmenin davranışının doğru olmadığını da vurguladı. Ama öğretmenin hiç ilgilenmemesi ve ‘bir anlık eylem’ biçiminde savunma yapılmasının ardından avukat tutmaya karar verdik.”

Ailenin Avukatı Şahin Baran ise şu bilgileri verdi: “20 Nisan’da öğrencinin ders sırasında kalemi düşüyor. Çocuk almak için eğildiğinde öğretmen ‘Neden dinlemiyorsun?’ diyerek çocuğun yüzünü tutuyor ve kitapla yüzüne vuruyor. Bunun üzerine öğrenci annesi tarafından hastaneye kaldırılyor ve dört dikiş atılıyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Ceza Kanunu’na göre yaralamalarda kitap da silah olarak kullanılabilir. Çocuğun yüzünde iz kalması ve kullanılan şiddet aracı cezayı da artırıyor. Dilekçemizde kitabı silah kapsamında değerlendirdik.”

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili ise öğretmen hakkında daha önce benzer bir şikâyet olmadığını, anlatarak, “Bu olay dayak değil, kaza şeklinde olabilir. Okul yönetimi ve öğretmen bunun kasti bir hareket olmadığını söylüyor. Sonuç müfettiş incelemeleriyle ortaya çıkacaktır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!