LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Saatler kaldı

Güncelleme Tarihi:

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak Saatler kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 15:56

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerine getirilen yeni Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları için nefesler tutuldu.  Lise eğitimine geçecek olan öğrencileri ilgilendiren LGS, saatler sonra online sistem üzerinden erişime açılacak. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapıldı. Öğrencilerin isteğe bağlı girdiği LGS, iki bölüm halinde uygulandı. Yaklaşık 1 milyon öğrenciyi ilgilendiren LGS’nin üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran’da gerçekleşen LGS’nin yeni sonuç tarihini resmi sayfası üzerinden duyurdu. Bu yılın sınav takviminde sonuçların 22 Haziran’da açıklanacağı belirtilmişti. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Merkezi sınavın sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak. LGS yerleştirme kılavuzunun 27 Haziran – 29 Haziran 2018 tarihlerinde açıklanması bekleniliyor.

Haberin Devamı

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

Tercih ekranı üç bölümden oluşacak ve öğrenciler sınavla girilecek okullar ile yerel yerleştirmede kayıt alanları içindeki okullar ve pansiyonlu okullar için aynı anda tercihte bulunabilecekler. Yerel yerleştirmede okullara devam-devamsızlık da etkili olacak.

Sınavla öğrenci alan okullara yerleşemeyen yüzde 90 oranında 8'inci sınıf öğrencisi ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleşecek. Bu yerleştirmede öğrencinin evinin adresi ve okuduğu okul kadar, o ortaokuldaki devam-devamsızlığı da etkili olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!