Boğaziçi’nin yeni rektöründen akademisyenlere ilk mesaj: ‘Özgürlükçü çoğulcu ve katılımcı geleneğe sahip çıkacağım’

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi’nin yeni rektöründen akademisyenlere ilk mesaj: ‘Özgürlükçü çoğulcu ve katılımcı geleneğe sahip çıkacağım’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 09:39

Boğaziçi Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanan yeni rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, dün gece üniversitede çalışan meslektaşlarına e-mail ile mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Özkan mesajında, “Üniversitemizin akademik ve bilimsel alanlardaki başarılarını artırmaya devam etmek için çalışırken, katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü yaşam geleneğine sahip çıkmak ve Boğaziçi değerlerini geleceğe taşımak için var gücümle gayret göstermek rektörlüğüm süresince temel önceliğim olacaktır” dedi.

PROF. BARBAROSOĞLU’NU ÖVDÜ

Prof.Dr. Özkan, özetle şu mesajı gönderdi: “Değerli meslektaşlarım, Sayın Barbarosoğlu’nun yönetiminde üniversitemiz hem bilimsel alandaki başarılarıyla hem de evrensel akademik değerleri hayata geçirme azmiyle dünyadaki saygınlığını daha da yukarılara taşımıştır. 2012 yılından bu yana Sayın Barbarosoğlu’nun önce danışmanlığını daha sonra rektör yardımcılığını yaparak sürdürdüğüm Boğaziçi Üniversitesi’ndeki idari görevime 12.11.2016 tarihi itibarıyla rektör olarak devam edeceğim.

 

 

Haberin Devamı

‘BOĞAZİÇİ DEĞERLERİ’ İÇİN SÖZ VERDİ

Üniversitemizin akademik ve bilimsel alanlardaki başarılarını artırmaya devam etmek için çalışırken, katılımcı, çoğulcu ve özgürlükçü yaşam geleneğine sahip çıkmak ve Boğaziçi değerlerini geleceğe taşımak için var gücümle gayret göstermek rektörlüğüm süresince temel önceliğim olacaktır. Boğaziçi Üniversitesi’nin yıllar içinde oluşmuş ve ilan edilmiş akademik ve etik ilkeleri bu uğurda yol göstericidir.

AKADEMİSYENLERDEN DESTEK İSTEDİ

Bu çerçevede üniversitemizde kurul ve komisyonlar ile fakülte ve birim tercihlerinin belirleyici olduğu yönetsel yaklaşımı etkin, şeffaf ve ilkeli uygulama kararlılığımı da vurgulamak isterim. Hepimiz ve ülkemiz için çok değerli ve önemli olan bu kurumu içinden geçtiğimiz dönemde koruyarak geliştirerek geleceğe taşımak ancak sizlerin desteğiyle mümkün olabilecektir. Bu yolda sizlerden gelecek her türlü katkının önünü açmak ve fırsatlar yaratmak için çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Şahsıma ve yeni yönetimde görev alacak arkadaşlarıma göstereceğinizi ümit ettiğim anlayış, güven ve destek için şimdiden teşekkür eder, bu yeni dönemin üniversitemiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!