Boğaziçi’nde lisansüstü yaz okulu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi’nde lisansüstü yaz okulu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 12:08

Boğaziçi Üniversitesi doktora öğrencisiyken 2013 yılında yaşamını yitiren İsmail Arı’nın adının verildiği ‘Boğazda Yapay Öğrenme İsmail Arı Yaz Okulu 2018’ adlı lisansüstü yaz okulu 2-5 Temmuz’da yapılacak.

Haberin Devamı

İlki 2016 yılında ODTÜ’de bilgisayarla görme ve derin öğrenme temasıyla, ikincisi de 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde robotik ve yapay öğrenme odaklı olarak düzenlenen yaz okullarının üçüncüsünün temaları; biyoenformatik, doğal dil ve konuşma işlemede yapay öğrenme olarak belirlendi.

Dört gün sürecek yaz okulunda; biyoenformatik sinyal işleme, yapay öğrenmeyle gen keşfi, yapay öğrenmeyle hastalık tahmini, Türkçe için doğal dil ve konuşma işleme, diyalog sistemleri, bilgisayar aracılığıyla çeviri, yapay öğrenme, derin sinir ağlarıyla öğrenme ve büyük veriyle öğrenme gibi konular ele alınacak. Yapay Öğrenme Yaz Okulu’na yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman onlarca eğitmen katılacak. Araştırmacılar, duyurulan alanlarda seminerler verecek.

Haberin Devamı

Tez öğrencileri araştırmalarını ve tez çalışmalarını birer poster halinde paylaşarak görüş alışverişinde bulunma olanağı bulacak. Akademik bilgileri sunan konuşmaları, araştırmacı endüstriyel kuruluşların tanıtımları izleyecek.

Yaz okulunun düzenleme kurulunda Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Sankur ve Prof. Dr. Murat Saraçlar, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Lale Akarun, Prof. Dr. Ali Taylan Cemgil ve Doç. Dr. Arzucan Özgür bulunuyor.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!