Biyonik koluna kavuşan Süleyman okullu oldu

Güncelleme Tarihi:

Biyonik koluna kavuşan Süleyman okullu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 12:13

Diyarbakır'da doğuştan sağ kolu olmayan ve devletin desteğiyle biyonik kol takılan sekiz yaşındaki Süleyman Metin okula başladı.

Haberin Devamı

Merkez Bağlar ilçesinde oturan Metin ailesinin üç çocuğundan biri olan Süleyman Metin, sol elinin parmakları ve sağ kolu olmadan dünyaya geldi. Okula gitmeyi çok istemesine rağmen engelinden dolayı eğitim hayatına başlayamayan Süleyman'ın durumu, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında çalışma yürüten ekiplerin hane ziyaretinde tespit edildi.

SGK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürülüğünün desteğiyle Süleyman'ın sağ koluna biyonik kol takıldı.

Süleyman Metin biyonik kolun takılmasının ardından bu yıl Bağlar Fatih İlköğretim Okulu’nda 1’inci sınıfa başladı.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürü Halit Açar, ASDEP ekiplerinin doğuştan kolu olmayan çocuğun çok istemesine rağmen eğitime devam edemediğini belirlediğini, bunun üzerine yaptıkları çalışmayla Süleyman'a biyonik kol takıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Biyonik koluna kavuşan Süleyman okullu oldu

Süleyman Metin'in okula başlaması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini anlatan Açar, "Bu kardeşimiz sekiz yaşına kadar eğitimine devam edememişti. Çok şükür artık okula gidiyor. Süleyman bugün sevinçli bir şekilde akranlarıyla eğitime başladı" dedi.

Metin’de biyonik koluyla rahatça okula başladığını anlatarak, okuyup doktor olmak istediğini belirtti.

Fatih İlköğretim Okulu'nda öğretmen Vedat Ürüncan, Süleyman Metin'i sınıfta görünce çok duygulandığını belirtti. ürüncan, "Öğretmeni olarak elimden gelen tüm gayreti göstereceğim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!